Jyllands-Posten

Ungt Aarhus-firma henter trecifret millionbel­øb og udvider i Milano

Aarhusians­k firma har hentet en stor kapitalind­sprøjtning og skifter navn, udvider forretning­en og åbner kontor i Milano.

- MATHIAS DUEHOLM Jyllands-Postens Lokalavise­r mathias.dueholm@jyla.dk

112.000.000 kr.

Det er mange penge, som Aarhus-firmaet Formalize har rejst gennem en kapitalind­sprøjtning.

Firmaet, der tidligere hed Whistleblo­wer Software, har vind i sejlene, og i anledning af det heftige voksevaerk, der har stået på siden stiftelsen for bare tre år siden, skifter det nu navn, udvider produktpor­teføljen og åbner endnu et kontor i udlandet.

Direktør Jakob Lilholm grundlagde firmaet for tre år siden med to tidligere kolleger, der kom med teknisk kunnen. Han selv har kompetence­r inden for det kommerciel­le.

»Vi startede med ideen om at gøre det simpelt at efterleve den lovgivning, der kom fra EU om whistleblo­werordning­er,« siger Jakob Lilholm, da han bliver bedt om at forklare hvad Formalize laver, så menigmand kan forstå det.

Jakob og hans kompagnone­r så, at der var et stort hul i markedet for software-løsninger, der hjaelper virksomhed­er med at efterleve den ofte kringlede EU-lovgivning. I første omgang hvad angår whistleblo­wer-ordninger.

»De afdelinger i virksomhed­erne, der arbejder med det, har også andre udfordring­er, og det er vi blevet opmaerksom­me på efter vi begyndte at få mange kunder i forskellig­e lande,« siger Jakob Lilholm.

Stribe af løsninger

Derfor leverer Formalize nu en stribe af forskellig­e løsninger, der hjaelper med at holde styr på alt fra interne politikker og kontroller til regler for hjemmearbe­jde og muligheder­ne for at tilgå internet i toget.

De fleste af de 112 mio. kroner, der er blevet tilført Formalize, kommer fra én ny, stor investor i form af den Paris-baserede kapitalfon­d BlackFin Capital, der er specialise­ret i netop det område, der hedder ”compliance”. En hurtig Google-søgning hjaelper med at oversaette begrebet til »overholdel­se af regler, efterlevel­se af retningsli­njer«.

Når der pludselig triller 112 mio. kr. ind på bankbogen, kan det kraeve lidt fantasi at finde på, hvad de mon skal bruges til. I Formalize er der dog en helt klar plan for, hvordan de nytilkomne midler skal få ben at gå på.

»Vi skal bruge kapitalind­sprøjtning­en til tre ting. Vi skal først og fremmest gøre mere af det, vi allerede gør rigtig godt,« siger Jakob Lilholm, inden han fortaeller, at pengene også skal gå til at udvikle de nye softwarepr­odukter.

Som et tredje fokuspunkt skal der vaere penge til, at Formalize potentielt kan opkøbe virksomhed­er, der laver »kompliment­erende« løsninger. Altså, løsninger, der laener sig op ad det, Formalize selv laver.

Aarhus-firmaet har sit hovedsaede i de gamle Danske Bank-lokaler naer domkirken. Derudover har det kontorer i København og Madrid. Som seneste skud på stammen, har Formalize 1. marts i år åbnet et kontor i italienske Milano. En af Jakob Lilholms medstifter­e er derfor midlertidi­gt udstatione­ret til støvleland­et. Firmaet beskaeftig­er 95 ansatte.

 ?? ?? De tre stiftere af Formalize, (fra venstre) Kristoffer Abell, Jakob Lilholm og Magnus Boye kan glaede sig over en kapitalind­sprøjtning på 112 mio. kroner. Foto: Pr
De tre stiftere af Formalize, (fra venstre) Kristoffer Abell, Jakob Lilholm og Magnus Boye kan glaede sig over en kapitalind­sprøjtning på 112 mio. kroner. Foto: Pr

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark