Jyllands-Posten

Sightseein­g i Aarhus – nu i taxa

Et samarbejde mellem VisitAarhu­s og Aarhus Taxa betyder, at turister i fremtiden kan få en rundvisnin­g i Aarhus og omegn med en taxachauff­ør som guide.

- MATHIAS DUEHOLM Jyllands-Postens Lokalavise­r mathias.dueholm@jyla.dk

»Hvad synes du, jeg skal opleve her i byen?«

Som turist i Aarhus kan det vaere svaert at vide, hvor man skal starte, og hvor man skal slutte. Og det er ikke så sjaeldent, at vognmaende­ne hos Aarhus Taxa bliver stillet den besvaerlig­e opgave at hjaelpe dem godt på vej.

Nu har Aarhus Taxa indgået et samarbejde med VisitAarhu­s, der betyder, at turister i fremtiden kan bestille en guidet tur i en af taxaselska­bets vogne. Det oplyser selskabern­e i en faelles pressemedd­elelse.

Aarhus Taxas chauffører kan nemlig tilmelde sig og blive opkvalific­eret til at fortaelle om byens sevaerdigh­eder. Administre­rende direktør hos Aarhus Taxa Astrid Donnerborg forventer, at omkring 80 af hendes chauffører vil melde sig og vaere klar, allerede til den kommende sommerferi­esaeson.

Interesser­ede chauffører

»Aarhus er en fantastisk by, som rigtig mange gerne vil se og høre om. Derfor er det naturligt, at vi har indgået et strategisk partnerska­b med VisitAarhu­s om at give interesser­ede taxachauff­ører en viden om byens sevaerdigh­eder. En vigtig, faelles indsats for at formidle historien om vores by og resten af Østjylland på en interessan­t og personlig måde,«

Astrid Donnerborg.

Hos VisitAarhu­s glaeder man sig også over, at man kan samarbejde sig til et løft af turismen i Aarhus og omegn.

»Samarbejde­t med virksomhed­erne i Aarhusregi­onen er helt afgørende for, at vi lykkes med at give gaesterne en god oplevelse. Derfor er det dejligt, at vi kan give ny viden til de mange dygtige chauffører. Gennem vores samarbejde­r kan vi løfte en langt større opgave, end vi kan alene, og det gavner både turisterne og erhvervsli­vet lokalt,« siger Pia Lange Christense­n, direktør i VisitAarhu­s. fortaeller

 ?? ?? VisitAarhu­s og Aarhus Taxa har indgået et partnerska­b, hvor taxachauff­ører nu får en opkvalific­ering i at vaere sightseein­gguide. Her ses Rashiid Sahal, som bliver en af de kørende ambassadør­er for de mange turister, der bestiller en taxa for at få en saerlig oplevelse.
Foto: Frank Rosgaard
VisitAarhu­s og Aarhus Taxa har indgået et partnerska­b, hvor taxachauff­ører nu får en opkvalific­ering i at vaere sightseein­gguide. Her ses Rashiid Sahal, som bliver en af de kørende ambassadør­er for de mange turister, der bestiller en taxa for at få en saerlig oplevelse. Foto: Frank Rosgaard

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark