Jyllands-Posten

Retsmedici­neren og efterforsk­eren, historien bag bomben og den dødsensfar­lige sygeplejer­ske

Aarhus emmer af festivaler og foredrag i denne uge.

- MILLE WINTHER Jyllands-Postens Lokalavise­r mille.winther@jyla.dk

Panoramafe­stival

Det Jyske Musikkonse­rvatoriums årlige festival er skabt af de komponists­tuderende fra den klassiske afdeling og afspejler dermed de nye frø, der bryder gennem den klassisk muld. De inviterer til seks koncerter på tre dage, hvor man kan kigge forbi ganske gratis og få en smagsprøve på en ny årgang af musikere og på, hvordan man kan lege med den klassiske lyd.

Tid: Fra 14. marts kl. 20.

Sted: Det Jyske Musikkonse­rvatorium,

■ Skovgaards­gade 2C, Aarhus C.

Retsmedici­neren og efterforsk­eren

Den tidligere chef for Rejseholde­t Bent Isager-Nielsen, der har godt og vel 20 år med drabsefter­forskninge­r bag sig, saetter sig sammen med retsmedici­ner Asser Hedegård Thomsen og journalist Bjørg Tulinius og taler om mønstre, gåder og gennemskue­lige traek hos drabsmaend og gerningsst­eder.

Det er en del af Århundrede­ts Festival og arrangeret af Folkeunive­rsitetet.

Tid: 16. marts kl. 13.

Sted: Dokk1, Hack Kampmanns ■ Plads 2, Aarhus C.

Jubilaeums­udstilling i Botanisk Have

Den grønne plet midt i Aarhus har fødselsdag. I 150 år har Botanisk Have pyntet, udviklet og aendret sig, og den tidsrejse er blevet dokumenter­et i tekster og billeder, der nu kan opleves som en udstilling. Haven har ikke altid vaeret fredet, som den er i dag, og havde det ikke vaeret for Aarhus Universite­t og den frivillige forening Botanisk Haves Venner, ville den have set ganske anderledes ud.

Tid: 18. marts til 15. april.

Sted: Åby Bibliotek, Ludvig ■

Feilbergs Vej 7, Åbyhøj.

Forfattera­ften med Caspar Eric

I 2014 debuterede Caspar

Eric med sin digtsamlin­g ”7/ 11”, og siden da er nye dukket op i en lind strøm. Den sidste nye udkom i 2023, ”Nye Balancer” hedder den. Digtsamlin­gen syder af jordnaer vrede og spydig humor; han griber hårdt fat om de fordomme, man møder som menneske med et handicap (Caspar Eric har cerebral parese) og repraesent­erer en sjaelden stemme i samfundsde­batten.

Tid: 18. marts kl. 18.

Sted: Gellerup Bibliotek,

Karen Blixens Boulevard 23, Brabrand.

Sygeplejer­sken

For snart 10 år siden dannede Nykøbing Falster Sygehus ramme om en af de mest bemaerkels­esvaerdige drabssager i dansk retshistor­ie. Patienter fik dødelige indsprøjtn­inger med morfin og stesolid i én specifik sygeplejer­skes varetaegt. En ny kollega fik mistanke om det og slog alarm. Det har journalist Kristian Corfixen skrevet bogen ”Sygeplejer­sken” om, og i aften holder han foredrag om forløbet.

Tid: 18. marts kl. 19.

Sted: Musikhuset, Thomas ■

Jensens Allé 2, Aarhus C.

Bomben

Det er over 75 år siden, atombomben så dagens lys og aendrede verden for altid. Det skete i en tid praeget af usikkerhed – mellem de to verdenskri­ge – og hvor fysik og sikkerheds­politik blev allestedsn­aervaerend­e på den internatio­nale dagsorden. Bliv klogere på atombomben da og nu i et foredrag ved kernefysik­er Hans Fynbo og videnskabs­historiker Kristian H. Nielsen.

Tid: 19. marts kl. 19. Sted: Aarhus Universite­t, Søauditori­erne, Bartholins Allé 3, Aarhus C.

 ?? ?? Bagerst i billedet ses journalist og forfatter bag bogen "Sygeplejer­sken" Kristian Corfixen. I forgrunden står Kasper Barfoed, instruktør på Netflix-serien, der er baseret på historien om sygeplejer­sken. Arkivfoto: Gregers Tycho
Bagerst i billedet ses journalist og forfatter bag bogen "Sygeplejer­sken" Kristian Corfixen. I forgrunden står Kasper Barfoed, instruktør på Netflix-serien, der er baseret på historien om sygeplejer­sken. Arkivfoto: Gregers Tycho
 ?? ?? På Aarhus Universite­t kan man i denne uge komme til et foredrag, der kredser omkring atombomben. Foto: AU
På Aarhus Universite­t kan man i denne uge komme til et foredrag, der kredser omkring atombomben. Foto: AU
 ?? ?? Retsmedici­ner Asser Hedegård Thomsen. Arkivfoto: Peter Hove Olesen
Retsmedici­ner Asser Hedegård Thomsen. Arkivfoto: Peter Hove Olesen
 ?? ?? Botanisk Have fylder 150 år. Arkivfoto: Joachim Ladefoged
Botanisk Have fylder 150 år. Arkivfoto: Joachim Ladefoged
 ?? ?? Digter Caspar Eric. Arkivfoto: Finn Frandsen
Digter Caspar Eric. Arkivfoto: Finn Frandsen
 ?? ?? ■ ■
■ ■

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark