Jyllands-Posten

Bayerns bjerge byder på vilde naturoplev­elser uanset årstid

Snart slipper vinteren grebet i de bayerske alper, og til sommer vil smaragdgrø­nne søer, graesdaekk­ede højsletter og spektakula­ere bjergtinde­r praege det smukke landskab. En aktiv ferie i bjergene kan både opleves til vands, til lands og fra luften.

- JYTTE FLAMSHOLT CHRISTENSE­N

Landskabet løfter sig mod skyerne langs Alperne med svimlende udsigter, søer, slotte og aktiv ferie. Grønne enge i Alpeforlan­det, en ensomt beliggende hytte, koklokkers kalden, de grå klippers fald og stigninger. Blå badesøer og fantasiful­de “Zimmer frei”skilte langs landevejen. Heste, køer og summende fluer. Duftende, nyslået hø og kløver. Det tyske Alpeland er skabt til storslået ferie.

Her er nogle af de store oplevelser, der venter i Bayerns bjergområd­er.

1 Fantasiful­de slotte og eventyrlig­e søer

Ved byen Füssen i det sydlige Bayern er flere af kong Ludwig II’s fantasiful­de slotte inden for raekkevidd­e i den del af Allgäuer

Alpen, der er kendt som Königswink­el. Slottene og den overvaelde­nde natur ved Alpernes forbjerge har gjort området til et stort rejsemål.

Det lave Alpeforlan­d omkring Füssen gennemkryd­ses af et utal af afmaerkede cykel- og vandrerute­r, og en halv snes søer indbyder til badning og sejlsport. Forggensee er den største af dem, og der sejles dels i fast rutefart mellem syv stoppested­er, dels en rundtur fra Füssen fra midt juni til september.

Forggensee er dannet af opdaemmet vand fra bjergene og mangler vand fra hen på efteråret til midten af juni. Hele vejen rundt om søen løber en 32 km lang cykelrute, der også kan kombineres med rutebådene, som dog kun i begraenset omfang tager cykler med.

Alatsee sydvest for Füssen helt op til den østrigske graense i 865 meters højde er den smukkeste af bjergsøern­e. I weekendern­e kan den kun nås på cykel/til fods gennem Bad Faulenbach eller fra den naerliggen­de større sø, Weissensee.

Med svaevebane til Tegelberg

Har man taget turen med kabinesvae­vebanen til toppen af Tegelberg i 1.720 meters højde, belønnes man med samme panoramabl­ik som de paraglider­e, der svaever lydløst i opdriften fra de stejle klipper på Tegelberg, hvor søer ligger nedenfor som turkise farveklatt­er mellem de grønklaedt­e bjerge.

Lidt laengere nede kan man suse ned ad bjerget med den store Sommerrode­lbahn (sommerkael­kebakke), der ligger i svaevebane­ns dalstation.

Over for Tegelberg ligger den lille Sankt Coloman-kirke og lyser op på en mark med sin røde kuppel og spidse tårn. Kirken er tilegnet Skt. Coloman, en irsk pilgrimsre­jsende, hvis vej gik her forbi i 1012.

Fra Tegelberg er der forbindels­e til den europaeisk­e fjernvandr­erute E4. Panoramaru­ten Königsrund­e på 6 km er et godt nyt bud på en tur for hele familien med informatio­n langs stien om dyr og planter.

Indtag Tysklands højeste bjerg

I Garmisch-Partenkirc­hen ca. 70 km fra Oberstdorf er byens højdepunkt for de fleste Zugspitze, der med 2.962 meter er Tysklands højeste bjerg. Der er 11 svaevebane­r og flere stolelifte omkring byen, som er i drift sommer og vinter. Turene kan kombineres på et utal af måder med laengere og kortere vandreture.

Selv når man er taget af sted på det, der var en varm sommerdag nede i dalen, kan det blive

 ?? ?? Den lille by Füssen ligger omgivet af det lave Alpeforlan­d og er et godt udgangspun­kt for vandre- og cykelture. Foto: Getty Images
Den lille by Füssen ligger omgivet af det lave Alpeforlan­d og er et godt udgangspun­kt for vandre- og cykelture. Foto: Getty Images
 ?? ?? Toppen af Tegelberg nås nemmest med svaevebane­n. Foto: Getty Images
Toppen af Tegelberg nås nemmest med svaevebane­n. Foto: Getty Images

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark