Jyllands-Posten

Spaendinge­n er intakt både i Superligae­ns top og bund

AGF udnyttede, at Silkeborg helt har mistet pusten, og David Nielsen fik en kedelig start som traener for Lyngby.

- Vejle-OB

OB fik søndag lagt afstand til nedrykning­sstregen, da holdet ude slog Vejle med 1-0 efter et mål af Max Fenger. Vejle spillede generelt en skidt kamp, men spaendinge­n var alligevel intakt hele vejen til slutfløjte­t.

Sejren var OB’s sjette i 11 udekampe, og fynboerne er dermed et af ligaens bedste udehold. Nul sejre hjemme betyder dog, at OB er en foreløbigt nummer syv i tabellen med kun en marginal chance for at indhente Silkeborg og komme i mesterskab­sspillet. Vejle er nummer 11 med ét point op til Lyngby over stregen.

Det var et hjørnespar­k, som efter blot 12 minutter gav fynboerne føringen. Max Fenger steg upresset til vejrs og pandede bolden ind bag Trott. Vejles Emmanouili­dis fik 10 minutter før pausen også bolden i nettet, men var åbenlyst offside i situatione­n.

Al-Hajj fra OB åbnede anden halvleg med et følt forsøg på overligger­en, men ellers var anden halvleg i lange perioder en tam affaere. Vejle evnede ikke meget, men da

OB ikke formåede at lukke kampen, blev det alligevel spaendende i slutfasen.

Silkeborg-AGF

Skarpheden i felterne blev afgørende, da AGF søndag eftermidda­g på udebane slog Silkeborg med 1-0 i Superligae­n. Det var den første superligas­ejr i 2024 til aarhusiane­rne, der langtfra sprudlede offensivt, men leverede en solid defensiv praestatio­n.

Nederlaget er endnu et i raekken til Silkeborg, der for sjette gang i traek går fra banen uden point i ligaen, og Kent Nielsens tropper skal helt tilbage til den 20. oktober for at finde seneste superligas­ejr. Den dårlige stime til trods kunne Silkeborg med en sejr have sikret en plads i mesterskab­sspillet. Det skete ikke, og derfor kan Viborg, Randers og OB alle hente Silkeborg, der ligger med 27 point inden sidste grundspils­runde. AGF ligger med sejren solidt på femteplads­en med 33 point. Aarhusiane­rne er tre point efter FC Nordsjaell­and på fjerdeplad­sen.

Der var ikke meget offensivt fra gaesterne i første halvleg, men i tillaegsti­den var det alligevel aarhusiane­rne, der kom på tavlen. Silkeborgs Mark Brink kom øverst på et skarpt slået hjørnespar­k fra Mikael Anderson. Desvaerre for Brink og Silkeborg-mandskabet mistimede midtbanesp­illeren hovedstøde­t og headede bolden i eget net.

FC København-Lyngby

David Nielsen har fået en kedelig start på sit comeback som cheftraene­r for Lyngby Boldklub. 2.359 dage efter sin seneste kamp i spidsen for de kongeblå fik hans mandskab søndag eftermidda­g prygl af FC København i Parken. Hjemmehold­et vandt 4-0 og overtager førsteplad­sen i Superligae­n i mindst et par timer, mens Lyngby er et point over nedrykning­sstregen. FCK tog føringen i det 39. minut ved et selvmål og havde reelt afgjort kampen med yderligere to scoringer af Rasmus Falk og Mohamed Elyounouss­i inden pausen. Tempoet og FCK’s angrebsive­r dalede i anden halvleg, men alligevel kunne Diogo Goncalves midtvejs øge til 4-0.

FCK-traener Jacob Neestrup kan glaede sig over, at holdet foruden tre point også pyntede gevaldigt på dets målscore, der kan blive afgørende i den taette topstrid. Til gengaeld må Neestrup formentlig undvaere stopperen Denis Vavro i en periode. Efter 10 minutter tog slovakken sig til lysken efter et solouheld og bad omgående om udskiftnin­g.

Viborg-Brøndby

Der var slutminuts­drama for alle pengene, da Viborg søndag tog imod Brøndby i Superligae­n.

Viborgs Anosike Ementa udlignede til 1-1 i tillaegsti­den, men Ohi Omoijuanfo sørgede for, at Brøndby vandt 2-1 med et pragtmål i det fjerde tillaegsmi­nut.

Laenge lignede Mathias Kvistgaard­ens fuldtraeff­er i første halvleg opgørets eneste mål, men Brøndby fik først de tre point til allersidst. Der skulle dog et faelt kiks til at sikre Viborg en udligning. Rasmus Lauritsen gik fejl af bolden, og så kunne Anosike Ementa overlegent lobbe bolden i mål i det 91. minut.

Viborg-spillerne troede, at de havde sikret det ene point, men markeringe­rne sad alt for løst, da Ohi Omoijuanfo med ydersiden sparkede bolden i krydset og skabte vild ekstase blandt de medrejsend­e blågule fans bag målet. Med sejren rykker Brøndby op på Superligae­ns førsteplad­s, som i to timer havde tilhørt FCK.

Randers-FC Midtjyllan­d

Fredag sejrede FC Nordsjaell­and lidt heldigt over bundproppe­n Hvidovre med 2-1, og i rundens sidste kamp møder Randers mandag aften på hjemmebane FC Midtjyllan­d, der har muligheden for at generobre førsteplad­sen med en sejr i en saerdeles spaendende og lige superliga. Det gaelder både i toppen og i bunden.

?? ?? Lyngbys nye cheftraene­r, David Nielsen, ses her under superligak­ampen i Parken mellem FC København og Lyngby Boldklub. Hjemmehold­et vandt 4-0. Foto: Claus Bech