Jyllands-Posten

Liverpool og City delte i intenst topbrag

John Stones og Alexis Mac Allister stod for de to scoringer i topkampen, da Liverpool og City spillede 1-1.

-

Der var lagt i kakkelovne­n til et Premier League-topbrag, da Liverpool hjemme på Anfield søndag tog imod Manchester City, og de to kombattant­er skuffede ikke.

Det intense møde blev spillet i et enormt højt tempo og endte i en 1-1-pointdelin­g, hvor saerligt Liverpool med en staerk anden halvleg må aergre sig over, at det ikke blev til tre point.

Det uafgjorte resultat betyder, at Arsenal, der lørdag slog Brentford, indtager dukseplads­en, mens Liverpool med samme pointantal ligger nr. to. City er blot ét enkelt point efter på ligaens tredjeplad­s.

Kampen begyndte jaevnbyrdi­gt, hvor City indledte bedst, men Liverpool langsomt fandt sig til rette på eget graes og overtog styringen. I en god Liverpool-periode var det dog City, der efter 23 minutter åbnede målscoring­en, da Liverpools defensiv snorksov.

Kevin De Bruyne sendte snedigt et hjørnespar­k fladt ind i feltet, og her kom en fri John Stones først på bolden og sparkede med en inderside gaesterne i front.

City lurede efter føringsmål­et mere på omstilling­er, men som tilfaeldet var i den anden ende, manglede skarpheden i de afgørende situatione­r.

Voldsomt straffespa­rk

Anden halvleg startede dramatisk, da en tilbagelae­gning til City-keeper Ederson blev for kort. Darwin Nuñez kom først på bolden, og Ederson høstede efterfølge­nde Liverpool-spidsen og begik et voldsomt straffespa­rk.

Alexis Mac Allister pakkede gaven op fra City-defensiven og udnyttede kynisk

chancen fra 11-meter-pletten. 10 minutter efter pausen måtte City skifte på målmandspo­sten, da en skade forhindred­e Ederson i at fortsaette.

Liverpool spillede enormt intenst og vandt naesten alle dueller. City virkede rystet og havde flere uvante boldtab, mens Jürgen Klopps tropper spillede sig til store chancer, der dog alle blev

misbrugt. Indskifted­e Stefan Ortega i City-målet havde nogle store redninger, og saerligt hjemmehold­ets Luis Diaz stod for flere store afbraender­e. I de sidste minutter bølgede kampen stadig frem og tilbage, og til sidst var det City, der var taettest på at tage de tre point, da et forsøg fra indskifted­e Jeremy Doku tog Liverpools ene opstander.

?? ?? Der var knald på, da de to tophold mødtes. Kampen endte 1-1. Det kan Liverpool aergre sig mest over. Foto: Carl Recine