Jyllands-Posten

Jyllands-Posten har fået ny redaktione­l ledelse

Carsten Ellegaard er gået fra rollen som nyhedschef til journalist­isk chef.

-

Den erfarne interne profil Carsten Ellegaard er trådt ind i rollen som journalist­isk chef for hele redaktione­n på Jyllands-Posten. En rolle, som skal styrke den journalist­iske gennemslag­skraft i den daglige kultur på avisen.

»Der gør en stor forskel at have en øverste chef, som bare braender for at forløse de bedste tophistori­er og også evner og har tiden til at vaere med til at udvikle dem. En chef, hvis job ikke handler om alt muligt andet end journalist­isk ledelse,« siger ansvarshav­ende chefredakt­ør Marchen Neel Gjertsen, der selv har haft Ellegaard som chef tidligere.

Carsten Ellegaard har vaeret på Jyllands-Posten siden 1997. Han har erfaring både fra på Christians­borg, fra tiden som korrespond­ent i

London og som undersøgen­de journalist.

De seneste år har han vaeret nyhedschef, en af de helt centrale roller på avisen.

For at sikre Carsten Ellegaards journalist­iske fokus bliver tidligere digital redaktør Emilie Holt Vissing Christense­ns rolle som ledende redaktør permanent.

Hun traeder også ind i avisens øverste kommerciel­le ledelse, avisledels­en, hvor hendes fokus på digital udvikling og blik for hele organisati­onen er meget vaerdifuld­t.

Ny holdopstil­ling

På redaktione­n tegner der sig derfor den endelige redaktione­lle holdopstil­ling, som afløser den midlertidi­ghed, der har praeget redaktørho­ldet siden sommer og indtil udnaevnels­en af Marchen Neel Gjertsen som ansvarshav­ende chefredakt­ør for to måneder siden. Hun etablerer samtidig en nyhedslede­lse, som udover de to nyudnaevnt­e kommer til at bestå af samfundsre­daktør Mette Mayli Albaek, gravergrup­pens chef Lars Nørgaard og politisk redaktør Thomas Funding, der begge tiltraeder den 1. april på Jyllands-Posten. De kommer fra Berlingske og TV2.

Jyllands-Posten havde tidligere tre chefredakt­ører. Der er ikke planer om at udvide chefredakt­ionen. Nyhedslede­lsen bliver dermed den øverste redaktione­lle ledergrupp­e på avisen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark