Jyllands-Posten

Mobilepay kommer med advarsel inden stor opdatering

Tirsdag vender den laenge ventede funktion Weshare tilbage, denne gang som en integreret del af Mobilepay. Appen får også en stor makeover – og med den følger en anbefaling fra selskabet bag.

- MAGNUS HELMS magnus.helms@jp.dk

Weshare havde over en million brugere, da den blev lukket. Nu er funktionen tilbage i følgeskab med en stor forvandlin­g på Mobilepays brugerflad­e.

For et år siden, den 1. februar 2023, måtte Mobilepay ellers lukke appen Weshare. På davaerende tidspunkt fortalte chef for udvikling og IT hos Mobilepay Morten Kjelsø, til Finans:

»Selv om brugerne typisk er meget glade for Weshare, bruger de den for lidt. Dermed bliver det umuligt at skabe en fornuftig forretning, som samtidig kan rumme plads til de nødvendige investerin­ger.«

Forskellig­e virksomhed­er har siden lukningen forsøgt at lave en lignende platform, men nu vender Weshare altså tilbage. Denne gang som en integreret del af Mobilepay-appen. Opdatering­en med Weshare-funktionen kommer også til at betyde, at Mobilepay samler de nordiske lande i én platform. Den bliver dermed den førende betalingsa­pp i Norden med 11 millioner brugere.

Navn misbruges dagligt

I forbindels­e med den store, nye opdatering kommer pressechef hos dansk Mobilepay Peter Kjaergaard med en advarsel. I annoncerin­gen for den nye opdatering står der flere gange: »Du får den nye app ved en simpel opdatering – og ikke via sms, mail eller anden kanal«.

Denne formulerin­g er ikke fremhaevet for sjov, forklarer pressechef Peter Kjaergaard.

»Vi facilitere­r årligt omkring 600 millioner transaktio­ner. Vores navn bliver desvaerre misbrugt dagligt til at svindle helt almindelig­e brugere,« siger han.

Peter Kjaergaard forklarer, at Mobilepay arbejder aktivt imod svindel på sin brugerflad­e. Selskabet har blandt andet en enhed på 10 personer, der kun arbejder med svindel og brugersikk­erhed. Generelt mener Peter Kjaergaard, at jo større en kanal er, jo mere interessan­t er den for snyd og svindel.

Han forklarer, at der specielt i forbindels­e med en stor opdatering som denne er risiko for, at svindlere vil forsøge at udnytte brugere til at sende personlige oplysninge­r eller lignende.

»Vi forsøger at beskytte den enkelte – derfor går vi ud med den her melding. Vi er ikke bange for at advare vores brugere,« siger Peter Kjaergaard.

Hvis man vil undgå at blive udsat for svindel i forbindels­e med de nye opdatering, har Peter Kjaergaard en klar tommelfing­erregel:

»Når Mobilepay sender en besked bredt ud, vil den aldrig indeholde et link i nogen form. Så hvis man modtager en sms, mail eller lignende med et link fra nogen, der ligner os, så lad vaer med at åbne det.«

Mobilepay kommer med en ny opdatering den 12 marts.

Når Mobilepay sender en besked bredt ud, vil den aldrig indeholde et link i nogen form. PETER KJAERGAARD, PRESSECHEF HOS DANSK MOBILEPAY

 ?? ?? Mobilepay håndterer årligt omkring 600 millioner transaktio­ner. Arkivfoto: Jens Dresling
Mobilepay håndterer årligt omkring 600 millioner transaktio­ner. Arkivfoto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark