Jyllands-Posten

Slipper han igennem Hjulmands nåleøje?

Reelt set er der blot en eller to pladser at slås om på det danske fodboldlan­dshold, som møder Schweiz og Faerøerne i testkampe inden EM. Her er Jyllands-Postens bud på landstraen­erens udvalgte.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

22 spillere er sikre på at få et vaerelse på Marienlyst Strandhote­l, landsholde­ts faste base, om en uges tid.

Landstraen­er Kasper Hjulmand udtager tirsdag den flok, som skal øve sig inden EM-slutrunden i juni. Danmark møder Schweiz og Faerøerne i København, og hvis Kasper Hjulmand udtager 23 spillere, er der formentlig kun én plads at slås om. Det skyldes, at Rasmus Højlund er skadet, og det kan bane vejen for en af dem, som egentlig har vaeret faset ud.

Kigger man ned over listen af danske spillere, der har klassen til landsholde­t, er der imidlertid flere spørgsmåls­tegn end svar: Er Christian Eriksen rusten efter ikke at have spillet for Manchester United i år? Har Thomas Delaney behov for flere minutter i benene efter en operation? Har Pierre Emile Højbjerg mistet for meget ved kun at spille i hver fjerde kamp for Tottenham?

Og betyder stamspille­rnes aktuelle problemer, at nogle af landsholde­ts efterlønne­re hentes tilbage? For eksempel Daniel Wass, der har vist glimrende form for Brøndby? Eller Martin Braithwait­e, som er topscorer i den naestbedst­e spanske liga med 18 mål? Eller Mathias ”Zanka” Jørgensen, som er begyndt at spille regelmaess­igt i Premier League for Brentford?

Vaelger landstraen­er Kasper

Hjulmand at udtage spillere, som tidligere har gjort det godt på landsholde­t, og som ved, hvad det går ud på? Og bliver det på bekostning af de alt for få unge, der i disse måneder viser sig flot frem i deres klubber?

En stor del af overvejels­erne hos landstraen­eren handler om balancen i staben, om antallet af spillere i de forskellig­e kaeder, om den enkelte spillers aktuelle form og ikke mindst om de relationer, som spillerne har indbyrdes, primaert på graesset, men også i timerne uden fodboldstø­vler. Lige nu er Martin Braithwait­e i topform, og da Rasmus Højlund er ukampdygti­g, er et comeback ikke usandsynli­gt. Heller ikke selv om Martin Braithwait­e blev valgt fra i de sidste fem landskampe i 2023 og dermed kunne ligne en, der var blevet pensionere­t i landsholds­regi. Han er 32 år, i øvrigt.

Christian Eriksen, Pierre Emile Højbjerg og Thomas Delaney har naeppe glemt, hvordan man spiller fodvaegter bold, men på topplan er kamprytme virkelig essentielt. På den baggrund må det bekymre Kasper Hjulmand, at ingen af de tre har spillet saerlig meget på deres respektive førstehold. Men han ved, hvad de potentielt er i stand til på en fodboldban­e, også sammen, og det formentlig højere end at indlemme helt nye folk i truppen. Fordi der ikke er ret lang tid til at forberede sig til EM.

Udtagelsen af årets første landskamps­trup vil give et fingerpeg om, hvorvidt Kasper Hjulmand vil og tør foretage et generation­sskifte på landsholde­t med få testkampe og kort tid op til EM i Tyskland.

Her er Jyllands-Postens bud på den trup, som Kasper Hjulmand udtager. Disse 22 spillere er givetvis med i truppen:

Kasper Schmeichel, Mads Hermansen og Frederik Rønnow.

Målmaend (3):

Forsvarssp­illere (8): Simon Kjaer, Andreas Christense­n, Jannik Vestergaar­d, Joachim Andersen, Joakim Maehle, Rasmus Nissen Kristensen, Victor Kristianse­n og Victor Nelsson.

Midtbanesp­illere (6): Christian Nørgaard, Mathias Jensen, Christian Eriksen, Morten

Hjulmand, Pierre Emile Højbjerg og Thomas Delaney.

Kigger man ned over listen af danske spillere, der har klassen til landsholde­t, er der imidlertid flere spørgsmåls­tegn end svar. JESPER ENGMANN, JOURNALIST PÅ JYLLANDS-POSTEN

Angribere/fløje (5): Jonas Wind, Kasper Dolberg, Yussuf Poulsen, Anders Dreyer og Andreas Skov Olsen.

Hvis Rasmus Højlund mod forventnin­g har overvundet en muskelskad­e, han fik i Manchester United for nogle uger siden, er han også sikker deltager.

Boblere: Alexander Bah, Mikkel Damsgaard, Philip Billing, Elias Jelert, Mohamed Daramy, Jesper Lindstrøm, Matthew O’Riley, Mads Roerslev.

Nye jokere: Nicolai Vallys, Gustav Isaksen, Magnus Mattsson, Morten Frendrup og Casper Tengstedt.

Gamle jokere: Daniel Wass, Martin Braithwait­e, Mathias ”Zanka” Jørgensen, Jens Stryger Larsen.

Skadede spillere: Rasmus Højlund, Robert Skov, Oliver Christense­n.

 ?? ?? Martin Braithwait­e spillede senest for Danmark, da han fik en halv time mod San Marino, her i duel med Alessandro Tosi. Angriberen har ikke vaeret med i de seneste fem landskampe. Foto: Jens Dresling
Martin Braithwait­e spillede senest for Danmark, da han fik en halv time mod San Marino, her i duel med Alessandro Tosi. Angriberen har ikke vaeret med i de seneste fem landskampe. Foto: Jens Dresling
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark