Jyllands-Posten

Gemke skal doseres tilbage i verdenstop­pen

For et par år siden lå Rasmus Gemke nummer 10 på verdensran­glisten. Mange skader har dog drillet, og vejen tilbage til toppen bliver en hårfin balanceøve­lse.

- JONATAN WIBE samfund@jp.dk

Rasmus Gemke har ikke Viktor Axelsens offensiv. Han har heller ikke helt Anders Antonsens teknik. Han mangler måske en x-faktor, men han er eksplosiv som få på en badmintonb­ane.

Den 27-årige aarhusiane­r daekker banen fremragend­e og er svaer at lave point på, men hans spillestil kraever, at han er i topform for at kunne lege med det bedste. Og hvordan sikrer man så det, når man har tendens til overbelast­ningsskade­r?

Svaret er en millimeter­praecis dosering ifølge Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, som fra tirsdag kan nyde Gemke og resten af Danmarks bedste spillere ved All England i Birmingham.

»Vi vurderer, at Gemke grundlaegg­ende er staerk og hurtig nok, og det er vigtigere, at han undgår de her skader løbende, end det er, at han skal laegge mere på,« siger Meibom.

For to et halvt år siden var Rasmus Gemke oppe som nummer 10 på verdensran­glisten. Men siden har et par laengereva­rende skader og en raekke små skader afholdt ham fra at få den nødvendige kontinuite­t.

Den slags små skavanker kommer hyppigere efter mange år på topplan. Det er ikke enestående for Gemke. Det kan jaevnaldre­nde Anders Antonsen og 30-årige Viktor Axelsen også tale med om.

Forskellen er bare, at Gemke i endnu højere grad end dem er afhaengig af at vaere fysisk absolut på toppen, lyder det fra TV 2 Sports badmintone­kspert Jim Laugesen.

»Gemke er en farlig spiller for alle, selv om han lidt mangler den sidste x-faktor. Men hans udfordring i forhold til at komme tilbage og ramme sit højeste niveau er, at han skal vaere skadesfri,« lyder det fra Laugesen.

»Han skal kaempe sine sejre hjem, og det kraever altså, at han er i topform hver gang, når det er på højeste niveau. Det kraever en stor traeningsi­ndsats, og det giver altså skader.«

Skal møde nr. 2 i verden

I forrige uge nåede han finalen i German Open, som er niveau fem af seks på World Touren. Gemke fik undervejs en lille skade, så han trak sig fra French Open efterfølge­nde for at kunne vaere klar til All England.

Det indikerer også, at han godt selv ved, at den nødvendige kontinuite­t kun kommer, hvis han taenker sig om og tøjler traenings- og kamplysten, som er en nødvendigh­ed på dette stadie af karrieren.

»Det er en naturlig udvikling i karrieren, men det er stadig noget, man skal vaenne sig til som spiller. Man skal gå til det på en ny måde, og jeg synes, at Gemke allerede er blevet mere opmaerksom på det,« siger Jens Meibom.

Med den erkendelse ser han også mulighed for, at Gemke kan nå tidligere tiders niveau.

»Han har slået mange spillere fra top-10 i karrieren, og jeg kan godt se ham nå derop igen. Der er ingen garanti for det, men han har vist, at når han har en god periode og kan traene godt, så er han en spiller, mange ikke bryder sig om at møde,« mener sportschef­en.

Til All England møder han i første runde verdens nummer to Shi Yu Qi. Og i forhold til den lodtraekni­ng var det et godt traek, at han skippede French Open, mener Jim Laugesen.

»Hvis han skal have nogen som helst chance for at slå Shi Yu Qi, så var det klogt, at han blev hjemme fra French Open for at blive helt frisk,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark