Jyllands-Posten

Bemaerknin­ger var jo ironiske. Men det fattede medierne ikke

- Jørn Rasmussen pensionere­t merkonom, Vordingbor­g

Noget af det, danskerne elsker, er sarkasme og ironi. Måske lige bortset fra medieverde­nen.

Således er Jyllands-Posten og flere andre medier meget fortørnet over nogle udtalelser fra Baeredygti­gt Landbrugs seneste generalfor­samling.

De bramfrie udtalelser på mødet har ligefrem medført en uopretteli­g skade på Baeredygti­gt Landbrugs renommé efter Jyllands-Postens opfattelse.

Imidlertid har Effektivt Landbrug spurgt den forulemped­e professor Michael Svarer om hans oplevelse.

»Jeg føler mig hverken truet eller kraenket«, og at joken var helt inde for skiven. Professore­ns ubehag ved mødet var mere, at han blev konfronter­et med, hvorfor afgrøders CO2-optag ikke medregnes i CO2-regnestykk­et.

En problemsti­lling, Jyllands-Posten sammen med andre danske mediehuse på det groveste har svigtet at afklare. Så laenge lovgivning­en konflikter med naturloven­e – her fotosyntes­ens grundlaegg­ende rolle for livet på vores planet – kan det kun gå galt.

Vi mangler i den grad videnskabs­journalist­er. Hvilket også Dansk Journalist­forbund indrømmede for nogle år siden på det årlige Folkemøde på Bornholm. Den eneste videnskabs­journalist, jeg kan komme i tanke om, der samtidig aftvinger lidt respekt, er Lone Frank.

Lederen i Effektivt Landbrug afsluttede med følgende opsang: »Kaere kollegaer i mediebranc­hen. Der er ikke fugls føde på den storm, I har blaest op omkring Holger Iversen, Baeredygti­gt Landbrug eller landbruget generelt […] Desvaerre

er der ikke den store tradition for, at man i mediebranc­hen evner at erkende egne fejl. Muligvis heller ikke her, hvor man åbenlyst forsøger at opfinde en trussel på Michael Svarers vegne. En trussel, Svarer altså pure afviser at have vaeret udsat for. Og hvis der er ét sted, den her sag bør give stof til eftertanke, er det hos flere store medier. Mon der for en gangs skyld er selverkend­else nok i branchen til at se indad?«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark