Jyllands-Posten

Nykredit og BoligPorta­l går sammen om vurderinge­r

Realkredit­institutte­t Nykredit får nu adgang til landets største database for lejeniveau­er i nyt samarbejde.

- BOLETTE ELSØE bolette.elsoe@jp.dk

Det er nok ikke gået nogens naese forbi, at vurderinge­r af ejendomme generelt har skabt stor opmaerksom­hed den seneste tid.

Realkredit­institutte­t Nykredit vil gerne have mere nøjagtighe­d i deres vurderings­arbejde og får nu adgang til et nyt datavaerkt­øj, når de skal vurdere vaerdien af erhvervsej­endomme og analysere lejeboligm­arkedet i Danmark.

Derfor har man lavet en aftale med Data Insights, der er ejet af BoligPorta­l, om at få adgang til en omfattende databasse for lejebolige­r.

Med det nye vaerktøj får Nykredit adgang til et datagrundl­ag, der bygger på mere end 20 års lejerdata fra mere end 100.000 årlige udlejninge­r i hele landet. De nye vurderinge­r bliver altså mere »strømlined­e, objektive og let tilgaengel­ige« og traekker på »live data.«

»På markedet for private ejendomme kan alle få adgang til transaktio­nsdata og har dermed lige gode vilkår. Det står i kontrast til vurderinge­r af erhvervsej­endomme, hvor transaktio­nsdata og udlejninge­r ikke generelt er offentligt tilgaengel­igt. Det er vigtigt for os at få adgang til så meget data som muligt for udlejninge­r og transaktio­ner for erhvervsej­endomme, så vi kan lave velunderby­ggede og markedskon­forme vurderinge­r af vores kunders ejendomme,« udtaler Dean Frank Hansen, underdirek­tør i Vurdering Erhverv, Nykredit, i en meddelelse.

Mere tidsbespar­ende

Tidligere har ejendomsvu­rderingern­e vaeret baseret på bl.a. vurderinge­r fra erhvervsma­eglere og på baggrund af huslejeniv­euet i ét givent område. Med det nye vaerktøj kan Nykredit traekke data fra DataInsigh­t på en mere tidsbespar­ende og objektiv måde, da man ikke skal traekke referencer manuelt, men får et stort datagrundl­ag stillet til rådighed.

»I vores daglige arbejde med vurderinge­r af boligudlej­ningsejend­omme er adgangen til referencel­eje helt afgørende. Vi har en rigtig paen markedsand­el og har derigennem adgang til et staerkt datagrundl­ag. Men vi er ambitiøse og vil vaere på forkant med udviklinge­n. Det nye vaerktøj øger nøjagtighe­den, haever kvaliteten og mindsker risici,« siger Dean Frank

Hansen.

Hos BoligPorta­l er direktør, Anders Hyldborg, glad for, at landets største realkredit­institut har lyst til at skabe større transparen­s og praecision om deres vurderinge­r.

»Det er ofte marginaler, der fx får en køber og saelger til at mødes i denne branche – og derfor skal data vaere praecise og sammenlign­elige i vurderinge­rne. Nykredits vurderings­specialist­er kan traekke den data, de behøver i Data Insights til at understøtt­e dokumentat­ionen, og alle gør det på samme måde. Samtidig sparer man tid, da informatio­nen ligger klar - i stedet for at man skal sidde og traekke referencer manuelt,« siger Anders

Hyldborg.

Det er ofte marginaler, der fx får en køber og saelger til at mødes i denne branche. ANDERS HYLDBORG, DIREKTØR HOS BOLIGPORTA­L

 ?? ?? Arkivfoto: Olivia Loftlund
Arkivfoto: Olivia Loftlund

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark