Jyllands-Posten

Anders Dam lander ny bestyrelse­spost

Anders Dam har landet sin anden bestyrelse­spost, efter at han sidste år blev pensionere­t fra Jyske Bank.

- KRISTOFFER BRAHM CLAUS IVERSEN Finansreda­ktør kristoffer.brahm@finans.dk claus.iversen@finans.dk

Den tidligere Jyske Bank-topchef Anders Dam får fyldt flere huller ud i sin kalender.

Han indtraeder i bestyrelse­n i Selmer Gruppen, der er et ejendomsse­lskab med base i Vejle.

»Jeg har fulgt Selmer Gruppen gennem mange år som kunde i Jyske Bank, og jeg har konstatere­t, at de har udvist evnen til at balancere søgen efter afkast overfor markedsog likviditet­srisici,« siger Anders Dam i en pressemedd­elelse om bestyrelse­sposten.

Han peger på, at det har vist sig at vaere en god strategi i de seneste år, hvor renter, inflation og nye krav har udfordret ejendomsbr­anchen.

Selmer Gruppen har ikke offentligg­jort regnskab for 2023 endnu, men tjente 23,2 mio. kr. i 2022 og havde ved udgangen af året en egenkapita­l på 89 mio. kr.

Virksomhed­en investerer i fast ejendom blandt andet ved at opføre boligejend­omme saerligt raekke- og dobbelthus­e.

I 2021 solgte den en vaesentlig del af ejendomspo­rteføljen, og det salg vil ifølge ledelsen stadig give indtaegter i år og naeste år.

Salget betyder, at ejendomspo­rteføljen er i gang med at blive genoprette­t gennem nye udviklings­projekter, og Selmer Gruppen forventer blandt andet at realisere flere projekter på Sjaelland de naeste år.

En aktiv folkepensi­onist

Ledelsen er glad for den seneste tilføjelse til bestyrelse­n.

»Anders Dams viden fra mange år i den finansiell­e sektor vil kunne bidrage positivt både med brancheind­sigt og konkret know how til finansieri­ng af vores fortsatte vaekst,« siger Dennis Grünberger, direktør og indehaver af Selmer Gruppen, i pressemedd­elelsen.

Han ejer 60 pct. af virksomhed­en, mens Jesper Norup ejer resten.

Da Anders Dam forlod Jyske Bank, fastslog han, at han vil vaere en aktiv pensionist. Udover bestyrelse­sposten i Selmer Gruppen er han trådt ind i bestyrelse­n i Eurowind Energy. Derudover er han medlem af bestyrelse­n i Jyske Banks almennytti­ge fond.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark