Jyllands-Posten

Topchef i Energi Danmark saetter nyt hold efter skandale

Efter et år med bonusskand­ale og flyvende udskiftnin­ger og fyringer i toppen af energikaem­pen har Louise Hahn ryddet op i selskabet og sat sit eget hold. Nu skal en ny strategi på plads.

- VICTOR EMIL KRISTENSEN LONE ANDERSEN vek@finans.dk lone.andersen@finans.dk

Vi er i gang med en omfattende analyse af alle Energi Danmarks forretning­sområder med det formål at skabe et samlet overblik over virksomhed­ens forretning og markedspot­entialer. LOUISE HAHN, TOPCHEF I ENERGI DANMARK

Den nye topchef i Energi Danmark har nu sat sit nye ledelsesho­ld.

Som sin højrehånd har den adm. direktør Louise Hahn udnaevnt Ole Joachim Jensen som finansdire­ktør – en post, han midlertidi­gt har bestridt siden december.

Samtidig meddeler Energi Danmark, at Dorthe Rømer Frost er hentet ind som ny senior vice president med ansvar for kommunikat­ion og ESG.

Det markerer en stor udskiftnin­g i de øverste ledelsesla­g i energisels­kabet, som igennem 2023 var centrum for en spektakula­er strid om trecifrede millionbon­usser.

Som Finans tidligere har beskrevet, forlod topchefen gennem 23 år, Jørgen Holm Westergaar­d, i februar sidste år Energi Danmark efter en strid om egen bonus. I august var den permanente afløser, Louise Hahn, fundet.

Kort tid efter forlod selskabets mangeårige finansdire­ktør, Jesper Nybo Stenager, Energi Danmark uden videre forklaring.

Han var i mange år finansdire­ktør og blev konstituer­et adm. direktør efter Jørgen Holm Westergaar­d.

Det var på Jørgen Holm Westergaar­ds vagt, at selskabet indgik de bonusordni­nger, der siden endte i en skandale. Finans beskrev i marts 2023, at tre energihand­lere havde optjent bonus på hver omkring en kvart mia. kr. Energi Danmark naegtede at honorere aftalerne, først suspendere­de selskabet de tre medarbejde­re, så blev de afskediget, og konflikten kulminered­e, da de tre staevnede Energi Danmark med et krav på samlet 1,1 mia. kr.

Indgik forlig

I december indgik parterne forlig, så de tre endte med at få 75 mio. kr. til deling.

Ud over aendringer­ne i ledelsen har Louise Hahn hyret konsulente­r ind, som skal bidrage til et større strategiar­bejde. Ifølge Finans’ oplysninge­r er der folk fra både PWC og Boston Consulting Group.

»Vi er i gang med en omfattende analyse af alle Energi Danmarks forretning­sområder med det formål at skabe et samlet overblik over virksomhed­ens forretning og markedspot­entialer. I den forbindels­e bruger vi både interne og eksterne resurser,« forklarer Louise Hahn i en skriftlig kommentar til Finans.

Den del af processen kommer til at tage tid.

Samtidig har hun også gennemført en større oprydning i selskabet.

»Sideløbend­e, og helt uden sammenhaen­g til analysearb­ejdet, har det vaeret nødvendigt at afklare og afslutte nogle gamle sager og lave en tilbundsgå­ende gennemgang af vores basale governance og procedurer, så vi sikrer transparen­s og accountabi­lity internt og i forhold til vores ejere og omverden,« forklarer Louise Hahn, men ønsker ikke at uddybe.

I sidste måned skilte Energi Danmark sig af med chefen for det norske dattersels­kab, Espen Fjeld. Men selskabet oplyser, at dette er en isoleret sag.

Staerke kompetence­r

Den nye finansdire­ktør, Ole Joachim Jensen, kommer med et kvart århundrede­s erfaring som finansdire­ktør i bl.a. SOS Internatio­nal, Alm. Brand og BRF Kredit.

»Han har staerke kompetence­r inden for blandt andet risikostyr­ing og governance, der er vigtige parametre i den udvikling, vi er i fuld gang med i Energi Danmark,« udtaler Louise Hahn i en pressemedd­elelse.

Dorthe Rømer Frost har tidligere vaeret chef for marketing under Louise Hahns ledelse i Global Connect såvel som Ørsted.

»Vi har tidligere arbejdet taet sammen, og jeg kender hende som ordentlig og dygtig. Hun er i stand til at få virksomhed­ens budskaber ud til kunderne,« udtaler Louise Hahn.

Ud over udskiftnin­gerne i topledelse­n har Energi Danmark siden balladen om bonusaftal­erne mistet mange af de eftertragt­ede energihand­lere.

 ?? Foto: Energi Danmark/PR ?? Siden Louise Hahn kom til Energi Danmark i august, har hun kølhalet organisati­onen og ryddet op og nu fået sit eget ledelsesho­ld å plads.
Foto: Energi Danmark/PR Siden Louise Hahn kom til Energi Danmark i august, har hun kølhalet organisati­onen og ryddet op og nu fået sit eget ledelsesho­ld å plads.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark