Jyllands-Posten

Investorer­ne hev gevinst hjem i Zealand

-

Det danske aktiemarke­d var mandag praeget af forsigtig stilstand og gevinsthje­mtagning, mens investorer­ne flyttede pengene rundt i sektorerne for at reposition­ere sig efter de seneste ugers store aktieoptur.

Det gav et udpraeget rødt C25, hvor de defensive aktier overordnet set klarede sig bedst.

»USA satte sig i fredags, og hele Europa startede i minus i dag. Det er lidt efterdønni­nger fra det amerikansk­e marked, der mistede pusten lidt i sidste uge. Det er måske meget naturligt, når der er slået rekorder så mange dage i traek, at nogen begynder at tage gevinst hjem,« siger Danske Banks chefhandle­r til MarketWire.

C25-indekset endte med et fald på 0,6 pct. i 1949,35

Mens Genmab skinnede med et plus på 4,7 pct. til 2146 kr., gik kursrakett­en Zealand Pharma til bunds med et fald på hele 6,9 pct. til 686 kr.

Det betød at selskabet i runde tal fik barberet naesten 3,2 mia. kr. af sin markedsvae­rdi i mandagens handel.

Det kommer dog efter periode med store stigninger, og aktien er selv efter dagens fald - steget med 83,8pct. i år. Mest blandt alle C25aktier.

»Jeg forstår godt, at der er nogen, der tager gevinsten,« siger Mads Zink.

Novo Nordisks vaegttabsm­iddel Wegovy har også store fordele i forhold til hjerte- kartilfael­de, og det kommer nu med på indlaegsse­dlen på det amerikansk­e marked.

Det oplyste Novo Nordisk fredag aften.

Novo fik sideløbend­e løftet kursmålet til 1100 kr. fra 900 kr. hos norske ABG Sundal Collier. Anbefaling­en er uaendret "køb".

Kursmålet er sammen med Deutsche Bank og DNB det højeste blandt de børshuse, der indberette­r til Bloomberg.

Også Stifel løftede kursmålet, der nu lyder på 960 kr. fra 810 kr. Anbefaling­en er "køb".

Aktien i Novo endte dog med et fald på 1,1 pct. til 895,10 kr.

Der var blot få analytiker­justeringe­r at tage bestik af mandag.

Vestas fik dog løftet sit kursmål hos Morgan Stanley til 182 kr. fra 158 kr., mens anbefaling­en "ligevaegt" bliver fastholdt.

Vestas-aktien lukkede med et fald på 0,4 pct. i 195 kr.

Blandt sidepapire­rne fik Huscompagn­iet saenket kursmålet til 45 kr. fra 48 kr. af svenske SEB, der gentager anbefaling­en "hold".

Det saenkede kursmål følger typehuspro­ducentens årsregnska­b for 2023, der afspejlede et udfordret marked for salget af nye huse. Aktien faldt 1,7 pct. til 44 kr. På falderebet kom der også nyt fra Harboes Bryggeri, der opjustered­e forventnin­gerne til det skaeve regnskabså­r 2023/24.

Der ventes nu et driftsresu­ltat før af- og nedskrivni­nger, EBITDA, på 155-165 mio. kr. mod tidligere ventet 120-150 mio. kr. Samtidig ses resultatet før skat nu lande på 65-75 mio. kr. mod tidligere 30-60 mio. kr.

Aktien steg 5,7 pct. til 70,80 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark