Jyllands-Posten

Officielt: Bandidos er rykket til Aarhus

Politiet er opmaerksom på, at rockerklub­ben har etableret sig i Aarhus.

-

Rockerklub­ben Bandidos er officielt rykket til Aarhus.

Det skriver Ekstra Bladet, der har fået oplysninge­rne bekraeftet af Østjylland­s Politi.»Østjylland­s Politi kan bekraefte, at Bandidos er ved at etablere sig i Aarhus, og det er en udvikling, vi følger taet,« siger Anders Uhrskov, fungerende politiinsp­ektør ved Østjylland­s Politi til mediet.

En af klubbens fremtraede­nde skikkelser skal på sine sociale medier, hvor han har cirka 15.000 følgere, have offentligg­jort et opslag med ordene: »Bandidos MC Aarhus Stay Tuned.«

At netop Bandidos er på vej mod smilets by, er ikke den helt store overraskel­se.

Din Avis Aarhus beskrev tilbage i december 2022, at

Bandidos-støtteklub­en Cobra MC havde åbnet en afdeling i Sabro uden for Aarhus.

Dengang oplyste Østjylland­s Politi, at man var opmaerksom på området i Sabro.

Tidligere rockeraffi­lieret Torben C. Bohnhardt, der efter sin afsked med rockerverd­enen

startede foreningen HeadOn, sagde i den forbindels­e, at »noget er under opsejling«, og at det vil medføre spaendinge­r, hvis Bandidos rykker ind i Aarhus.

»Bandidos har i mange år gerne villet have adgang til Aarhus, men det er aldrig sket før. Hvis de eller deres supportafd­eling uden problemer kan åbne klubhus i Aarhus, hvad forhindrer så, at Satudarah eller andre gør det? I forhold til hvordan tingene fungerer i de her miljøer, så plejer det her ikke at ske, uden at der kommer et modtraek. På et eller andet tidspunkt vil der vaere en gnist, der saetter ild til den benzin, der ligger på gaden.«

Den jyske hovedstad har historisk vaeret Hells Angelsterr­itorie, og derfor er det opsigtsvae­kkende, at Bandidos nu gør sit indtog.

Efter rockerkrig­en i 1990’erne delte de to klubber landet op i mellem sig i en fredsaftal­e, og Hells Angels fik blandt andet Aarhus. Men den fredsaftal­e blev revet over i 2021, og det har medført, at isaer Bandidos har gjort sig tilnaermel­ser på Hells Angels’ enemaerker.

Avisen forsøger at få en kommentar fra Bandidos, der ifølge Ekstra Bladet har ca. 250 medlemmer i Danmark.

Borgmester tavs

Hells Angels i Aarhus holder til på Marøgelhøj i Lystrup, men Østjylland­s Politi har i syv måneder haft et opholdsfor­bud på adressen. Det kan politiet indføre, hvis det eks. vurderes, at der er risiko for angreb.

Men Aarhus Kommune har også sanktionsm­uligheder og kan udstede et såkaldt samlingsst­edsforbud. Netop dette er på dagsordene­n som et lukket punkt, når Magistrate­n mødes tirsdag morgen.

Her skal der tages stilling til, om borgmester­en skal have mulighed for med kort aftraek at udstede forbuddet. Indtil nu har det vaeret Magistrate­n, der skulle traeffe beslutning om f.eks. at forbyde en bande at anvende en ejendom i kommunen som klubhus.

Et sådant kan kun udstedes, hvis der er en risiko for, at anvendelse af ejendommen kan medføre vaesentlig ulempe og utryghed for de omkringboe­nde.

Avisen har spurgt borgmester­en, hvad han taenker om Bandidos’ indtog i Aarhus, og om samlingsst­edsforbudd­et er kommet på dagsordene­n i den forbindels­e.

Han ønsker dog ikke at kommentere sagen, før den har vaeret behandlet i Magistrate­n.

Østjylland­s Politi kan bekraefte, at Bandidos er ved at etablere sig i Aarhus.

 ?? ?? Bagerst på en nedslidt erhvervsgr­und uden for Sabro har Bandidosst­øtteklubbe­n Cobra MC fået til huse. Foto: Danni Paulsen
Bagerst på en nedslidt erhvervsgr­und uden for Sabro har Bandidosst­øtteklubbe­n Cobra MC fået til huse. Foto: Danni Paulsen
 ?? ?? Rockerklub­ben Bandidos skal ifølge politiet have åbnet en afdeling i Aarhus. Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix
Rockerklub­ben Bandidos skal ifølge politiet have åbnet en afdeling i Aarhus. Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark