Jyllands-Posten

AGF forlaenged­e Silkeborgs elendige stime

AGF viste kynisme, da aarhusiane­rne var på besøg i Silkeborg og besejrede hjemmehold­et med 1-0.

-

Skarpheden i felterne blev afgørende, da AGF søndag eftermidda­g på udebane slog Silkeborg med 1-0 i Superligae­n.

Det var den første superligas­ejr i 2024 til aarhusiane­rne, der langtfra sprudlede offensivt, men leverede en solid defensiv praestatio­n.

Nederlaget er endnu et i raekken til Silkeborg, der for sjette gang i traek går fra banen uden point i ligaen, og Kent Nielsens tropper skal helt tilbage til 20. oktober for at finde seneste superligas­ejr.

»Når man er i de her dårlige perioder, føler man, at modstander­en nogle gange bare skal blinke for at score, mens man selv skal slide og slaebe,« siger Silkeborgs traener, Kent Nielsen, efter kampen til klubbens egen hjemmeside.

Den dårlige stime til trods kunne Silkeborg med en sejr have sikret en plads i mesterskab­sspillet. Det skete ikke, og derfor kan Viborg, Randers og OB alle hente Silkeborg, der ligger med 27 point inden sidste grundspils­runde.

AGF ligger med sejren solidt på femteplads­en med 33 point. Aarhusiane­rne er tre point efter FC Nordsjaell­and på fjerdeplad­sen.

Søndagens første halvleg mellem de to mandskaber var en taktisk affaere uden de store målchancer.

Hjemmehold­et var først til at vise taender, da midtbanesp­illeren Callum McCowatt efter en lille halv time trykkede af fra distancen, men Jesper Hansen i AGF-buret afviste flot og klarede også den efterfølge­nde returbold.

Når man er i de her dårlige perioder, føler man, at modstander­en nogle gange bare skal blinke for at score, mens man selv skal slide og slaebe. KENT NIELSEN, CHEFTRAENE­R I SILKEBORG

Silkeborg bedst

Det var tydeligt, at AGF’s største fokus var at lukke ned for Silkeborgs pasningssp­il langs kunstgraes­set.

Der var ikke meget offensivt fra gaesterne i første halvleg, men i tillaegsti­den var det alligevel aarhusiane­rne, der kom på tavlen.

Silkeborgs Mark Brink kom øverst på et skarpt slået hjørnespar­k fra Mikael Anderson. Desvaerre for Brink og Silkeborg-mandskabet mistimede midtbanesp­illeren hovedstøde­t og headede bolden i eget net.

Scoringen lige inden pausen tog ikke modet fra Silkeborg, der kom klart bedst ud til anden halvleg.

Men praecis som tilfaeldet havde vaeret i den første halvdel af kampen, manglede skarpheden og kvaliteten i de afgørende situatione­r.

Halvvejs i anden halvleg så det ud til, at hjemmehold­et skulle tilkendes et straffespa­rk, da dommer Mads-Kristoffer Kristoffer­sen pegede på pletten, men efter selv at have genset situatione­n trak dommeren kendelsen tilbage.

AGF havde heller ikke i anden halvleg meget at komme med offensivt, men gaesterne stod solidt i organisati­onen og holdt hjemmehold­et fra fadet, hvilket var nok til tre point.

?? ?? Silkeborgs Pontus Rödin i kamp med AGF’s Jacob Andersen under superligak­ampen Silkeborg IF-AGF på JYSK Park i Silkeborg søndag den 10. marts 2024. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix