Jyllands-Posten

Ingen nye drenge i klassen

Landstraen­er Kasper Hjulmand holder sig til gamle kendinge i de to første testkampe frem mod EM-slutrunden.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Udvalget af staerke danske mandlige fodboldspi­llere har ikke aendret sig voldsomt de seneste år. Det er den gamle klasse, der skal prøve at føre landsholde­t frem til samme succes som ved EM på hjemmebane i 2021. Til sommer foregår det i baghaven, nede i Tyskland, og med udtagelsen af 26 spillere til de to første testkampe af fire i alt inden EM var landstraen­eren som forventet konservati­v.

Har valgt folk, han kender

Der var ikke plads til Rasmus Nissen Kristensen fra Roma, Mads Roerslev fra Brentford, ingen Gustav Isaksen fra Lazio, intet comeback til Martin Braithwait­e fra Espanyol, men derimod en gruppe af spillere, der alle kender til landstraen­erens arbejde og agenda. Danmark kvalificer­ede sig til EM-slutrunden efter et 2023 med lidt for store udsving i praestatio­nerne og resultater­ne, og også derfor har Kasper Hjulmand valgt folk, han kender.

Lige nu er han ikke det mindste bekymret for Christian Eriksens manglende kampform i Manchester United, heller ikke for Pierre-Emile Højbjergs reservetja­ns i Tottenham Hotspur, og han håber, at Thomas Delaney er på rette vej efter endnu en skade. Derfor er de tre garvede midtbanesp­illere

med. Men spørgsmåle­t er, hvad landstraen­eren stiller op, hvis en eller flere af de tre i månederne op til EM fortsat bakser med at få fodfaeste på deres klubhold? Hvor laenge vil han traekke den?

Med i flokken på 26 spillere var blandt andre Mikkel Damsgaard, som man lidt polemisk godt kan sige har haft svaert ved at genfinde den i øvrigt forrygende form, han viste ved EM i 2021 med flere gode kampe, afgørende mål og visioner i sit spil. Damsgaards seneste mål i en afgørende kamp var en perle. Mod England i EMsemifina­len for snart tre år siden. Mikkel Damsgaard får nu endnu en chance, og derfor må en type som Gustav Isaksen fortsat vaebne sig med tålmodighe­d.

De to testkampe drejer sig kun om ét: at forberede landsholde­t til slutrunden og de tre puljekampe, og selv om landstraen­er Kasper Hjulmand gør et nummer ud af at understreg­e, at lågen ikke er lukket, når det

gaelder EM, er det vanskeligt at se andre presse sig ind i truppen, som først endeligt skal snaevres ind til 23 spillere den 7. juni.

Vanskeligt for Eriksen

Kampene mod Schweiz og Faerøerne, i hvert fald den første, skal Kasper Hjulmand anvende til at spille stammen ind på det hold, han ser som det mest potente til EM-kampene mod Slovenien, England og Serbien i juni. Han skal stille det bedste hold og taeller ikke stringent, hvor meget spilletid de enkelte spillere får på deres klubhold. Men hvis Christian Eriksen ikke får brug for sine fodboldstø­vler i Manchester United i foråret, begynder det at se vanskeligt ud.

Ikke kun for den mest markante danske midtbanesp­iller på landsholde­t i de seneste 14 år, hvor han i 120 kampe har lavet 39 mål. Kasper Hjulmands reelle udfordring er, at det er svaert at se, hvem der er bedre end Eriksen, selv når

han ikke får kampe regelmaess­igt.

Det danske herrelands­hold – 26 spillere – til testkampen­e mod Schweiz den 23. marts i Parken og Faerøerne den 26. marts i Brøndby ser således ud:

(3): Kasper Schmeichel, Mads Hermansen og Frederik Rønnow.

Målmaend

Forsvarssp­illere (9): Simon Kjaer, Andreas Christense­n, Jannik Vestergaar­d, Joachim Andersen, Joakim Maehle, Victor Kristianse­n, Elias Jelert, Alexander Bah og Victor Nelsson.

Midtbanesp­illere (6): Christian Nørgaard, Mathias Jensen, Christian Eriksen, Morten Hjulmand, Pierre-Emile Højbjerg og Thomas Delaney.

Angribere/fløje (8): Jonas Wind, Kasper Dolberg, Yussuf Poulsen, Anders Dreyer, Mikkel Damsgaard, Mohamed Daramy, Rasmus Højlund og Andreas Skov Olsen.

 ?? Falk. Foto: Jens Dresling ?? Christian Eriksen og Rasmus Højlund i en efterhånde­n sjaelden stund. Sammen på banen, her for United mod FC Københavns Rasmus
Falk. Foto: Jens Dresling Christian Eriksen og Rasmus Højlund i en efterhånde­n sjaelden stund. Sammen på banen, her for United mod FC Københavns Rasmus
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark