Jyllands-Posten

Dobbeltmor­alen om Palaestina er tommetyk

- NIKOLAJ BØGH Rådmand, folketings­kandidat, public affairs director

en lille gruppe Palaestina-aktivister med tilråb at forhindre statsminis­teren i at holde tale på kvindernes internatio­nale kampdag. Den mere ekstreme del af venstreflø­jens aktivistmi­ljøer betjener sig mere og mere af såkaldt deplatform­ing, hvor man forsøger at forhindre mennesker, som man er uenig med, i at komme til orde.

Det er jo ikke videre demokratis­k og saerligt absurd netop på kvindernes internatio­nale kampdag, som vel netop går ud på at give kvinder en stemme og ikke lukke ned for kvinder, som har engageret sig i politik. Og uanset hvordan man end vender og drejer det, så er det meget voldsomt selvmodsig­ende at lave en kobling mellem feminisme og støtte til Gaza, ligesom det er gået helt galt for Copenhagen Pride, som mener man kan saette lighedsteg­n mellem at vaere propalaest­inensisk og kaempe for LGBT+-rettighede­r, selvom det naesten er den største modsaetnin­g, man overhovede­t kan forestille sig.

Tror man, at Gaza under Hamas’ styre har vaeret praeget af stor ligestilli­ng eller rettighede­r for minoritete­r, så har man i hvert fald misforståe­t noget grundlaegg­ende.

Ifølge Hamas’ charter, så er kvinders opgave at føde børn, der kan blive soldater i krigen mod Israel.

Derfor skal de holdes vaek fra uddannelse, medier, biografer og undervisni­ngsplaner, som zionistisk­e organisati­oner bruger til at forsøge at forhindre dem i at udføre deres opgave. Og får Hamas magt, som den har agt, så kan LGBT+personer se frem til at blive kastet ud fra høje bygninger eller haengt fra kraner som i Iran.

Man kan jo sagtens støtte en våbenhvile i Gaza og en tostatsløs­ning uden at mene, at man bør støtte Hamas.

Det gør statsminis­teren også som de fleste danskere, så derfor havde der ikke vaeret noget farligt ved at lytte til hende i fredags.

Men man fornemmer unaegtelig­t, at der er lidt andre politiske dagsordner på spil her, som i hvert fald ikke fokuserer så meget på at fremme ligestilli­ng eller minoritets­rettighede­r. Endsige fornuftig demokratis­k dialog.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark