Jyllands-Posten

Styrelse retter i foreløbig vurdering af 75.000 ejendomme

Efter en kvalitetss­ikring har Vurderings­styrelsen aendret den foreløbige vurdering for ca. 75.000 ejendomme.

- IBEN SCHMIDT iben.schmidt@finans.dk

Vurderings­styrelsen har i forbindels­e med en kvalitetss­ikring aendret ca. 75.000 foreløbige ejendomsvu­rderinger.

Det meddeler Vurderings­styrelsen, der har foretaget en kvalitetss­ikring af tusindvis af ejendomsvu­rderinger.

For land- og skovbrugse­jendomme har kvalitetss­ikringen medført, at grundvaerd­ierne under ét reduceres »markant« i forhold til det, som blev udstillet på Vurderings­portalen i midten af december 2023, skriver styrelsen i meddelelse­n.

Erhvervs-, land- og skovejendo­mme står dermed til at få et bedre skattegrun­dlag, inden første rate af ejendomssk­atten skal betales den 2. april. I efteråret 2023 udsendte styrelsen foreløbige vurderinge­r for både ejerbolige­r og erhvervsej­endomme. De skulle sikre, at boligskatt­eomlaegnin­gen skete på opdaterede og ensartede ejendomsvu­rderinger.

Men i forbindels­e med offentligg­ørelsen af vurderinge­rne blev det besluttet at skubbe betalingsf­risten fra 1. februar til 1. april for at give ekstra tid til at sikre de foreløbige erhvervsvu­rderingers første betalingsf­rist.

Udover land- og skovbrugse­jendomme er der også foretaget en kvalitetss­ikring af erhvervsej­endomme, hvor grundvaerd­ien er påvirket af statistisk fastsatte lofter.

Claus F. Houmann, underdirek­tør i Vurderings­styrelsen, siger i en skriftlig kommentar, at betalingsf­risten blev udsat for at give tid til en kvalitetss­ikring af de foreløbige vurderinge­r.

»Ejerne skal have det bedst mulige beskatning­sgrundlag. Derfor har vi gennemført en omfattende kvalitetss­ikring med fokus på erhvervsej­endomme. Formålet er, at de aendrede vurderinge­r når at slå igennem, inden virksomhed­erne skal betale første rate for grundskyld og daekningsa­fgift den 2. april.«

 ?? ?? I efteråret 2023 udsendte styrelsen foreløbige vurderinge­r for både ejerbolige­r og erhvervsej­endomme. Foto: Jens Dresling
I efteråret 2023 udsendte styrelsen foreløbige vurderinge­r for både ejerbolige­r og erhvervsej­endomme. Foto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark