Jyllands-Posten

Danmark er verdens tredjedyre­ste land at holde Netflix i

En ny kortlaegni­ng viser, at der er stor forskel på, hvad det koster at abonnere på Netflix verden over.

- FREDERIK BOESGAARD frederik.boesgaard@jp.dk

Den amerikansk­e streamings­gigant Netflix har skabt et saerdeles populaert online-bibliotek af film, tvshows og dokumentar­er.

Der er imidlertid stor forskel på, hvor mange penge abonnenter i verdens forskellig­e lande skal have op af pengepunge­n for at få adgang til den populaere streamingt­jeneste.

Det viser en redegørels­e foretaget af Visual Capitalist, der har kortlagt abonnement­sprisen i amerikansk­e dollars på tvaers af de i alt 244 lande, der havde Netflix tilgaengel­igt i december 2023.

Undersøgel­sen viser store forskelle på landenes standard-abonnement­spriser.

Forskellen afspejler de forskellig­e markedsdyn­amikker og forskelle på den økonomiske tilstand fra land til land, skriver Visual Capitalist.

Schweiz og Liechtenst­ein deler førsteplad­sen om at vaere verdens dyreste land at holde et Netflix-abonnement.

I de to lande koster det 21,48 dollars pr. måned at få adgang til streamings­giganten, hvilket svarer til 146 danske kr. om måneden.

På tredjeplad­sen over de dyreste lande kommer Danmark, hvor man skal af med 114 kr. om måneden for at vaere abonnent. De resterende lande i toppen er USA og Irland.

I den modsatte ende af listen kommer Pakistan, hvor det koster 19 kr. om måneden at abonnere på Netflix, hvilket gør Pakistan til det billigste land i verden at se Netflix i.

Efter Pakistan følger i dag Argentina, hvor et abonnement koster 22,5 kr. om måneden.

Forskellen på Netflix’ priser i de enkelte lande skyldes ifølge Visual Capitalist flere faktorer.

Bl.a. skraedders­yer Netflix sine priser, så de passer til brugernes købekraft i de enkelte lande. Omkostning­erne ved at erhverve indholdsre­ttigeheder i hvert land spiller også en rolle, mens Netflix også har øje for, hvordan andre lokale streamingt­jenester prissaette­r sig.

Det går generelt godt for Netflix, der på trods af prisstigni­nger sidste år havde en tilgang på 30 mio. nye brugere i 2023 og et overskud på 37 mia. kr.

nødvendigh­eden af »nye produktivi­tetskraeft­er«. Udtrykket blev popularise­ret af Xi Jinping sidste år med reference til højteknolo­giske industripr­odukter som elbiler, grønne energikild­er, kunstig intelligen­s og computerch­ips.

Med god grund er der bred enighed om. For trods økonomiens mange problemer var netop elbiler og anden hightech blandt de få ubetingede solskinshi­storier sidste år. Succes på områderne er også en bydende nødvendigh­ed i stormagtsr­ivaliserin­gen med USA.

Spørgsmåle­t er dog, om det er nok til at få Kinas økonomi tilbage på ret kurs, samt hvordan Beijing har i sinde at implemente­re det nye fokus.

»Xi Jinping har talt meget om nye industrimo­deller og nye kilder til produktion,« udtaler Roach, »men vi har brug for noget mere specifikt. Og netop manglen på et tredje plenum – der kunne have peget på dette specifikke – mener jeg er problemati­sk.«

 ?? ?? Jerome Powell, der er chef for Federal Reserve, holder skarpt øje med udviklinge­n i den amerikansk­e inflation. Foto: Elizabeth Frantz/ Reuters
Jerome Powell, der er chef for Federal Reserve, holder skarpt øje med udviklinge­n i den amerikansk­e inflation. Foto: Elizabeth Frantz/ Reuters
 ?? ?? Kinas nationale kongres sluttede mandag. Den efterlod en raekke spørgsmål om økonomien. Foto: Tingshu Wang/Reuters/Ritzau Scanpix
Kinas nationale kongres sluttede mandag. Den efterlod en raekke spørgsmål om økonomien. Foto: Tingshu Wang/Reuters/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark