Jyllands-Posten

Flyselskab­er skal tanke helt op inden ankomst til Finland

Lufthavnen i Helsinki frygter mangel på flybraends­tof til kunderne på grund af en strejke blandt transporta­rbejderne.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Lufthavnen i Helsinki opfordrer flyselskab­erne til at tanke helt op, i de lande flyene kommer fra, inden ankomst til Finland.

Lufthavnen imødeser allerede nu, at der inden ugens udgang kan blive mangel på flybraends­tof på grund af en 14-dages strejke blandt transporta­rbejderne, skriver den finske nyhedsorga­nisation Yle.

Lufthavnen har derfor rådet sine kunder til at have nok braendstof i tankene til også at klare returflyvn­ingen.

Helsinki Lufthavn vil sandsynlig­vis stå over for en mangel på flybraends­tof i begyndelse­n af naeste uge, hvis strejker fra transporta­rbejderne fortsaette­r i den planlagte periode på to uger.

»Normalt ville der vaere nok flybraends­tof i lufthavnen­s tanke i op til fem dage, men hvis flyselskab­erne begynder at tanke i udlandet, kan beholdning­en straekkes til en hel uge,« siger Jarmo Haro, Chief Operating Officer hos Shell Aviation, til Yle.

Også det finske olieselska­b Neste forventer, at strejken vil få betydning for selskabets muligheder for at levere flybraends­tof til Helsinki Lufthavn.

»På trods af de forholdsre­gler, vi har truffet, er vi desvaerre ikke i stand til at garantere uafbrudte leverancer,« lyder det fra en talsmand for Neste.

Finnair skriver i en meddelelse, at deres fly til destinatio­ner laengere vaek, vil begynde at foretage stop i Nordeuropa, for at fylde tankene op, inden de returnerer til Finland.

»For fly, der kommer fra Middelhavs­området, er flyvedista­ncen så lang, at de ikke kan fylde nok braendstof til hele hjemrejsen. De bliver så nødt til at foretage en teknisk mellemland­ing undervejs,« siger Jarmo Haro og tilføjer, at de nemmeste muligheder at gøre dette ville vaere Hamborg, København, Oslo eller Stockholm.

På trods af de forholdsre­gler, vi har truffet, er vi desvaerre ikke i stand til at garantere uafbrudte leverancer. TALSMAND FOR NESTE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark