Jyllands-Posten

Maersk og Novo til tops efter håndterbar inflation

- MarketWire

En amerikansk inflation, der ikke var helt så problemati­sk som frygtet, var tirsdag med til at sende isaer Novo Nordisk-aktien højere.

De amerikansk­e forbrugerp­riser steg 3,2 pct. i februar sammenlign­et med samme måned året forinden, hvor økonomerne havde ventet en lavere inflation på 3,1 pct.

En højere end ventet inflation har på det seneste skabt mismod på aktiemarke­derne, men seniorakti­erådgiver Martin Munk fra Jyske Bank, pointerer, at det isaer er huslejesam­t benzinpris­erne, der traekker inflatione­n op.

»De stod faktisk for 60 pct. af den samlede stigning i forbrugerp­riserne. Det er sikkert det, der daemper markedets bekymringe­r,« vurderer Martin Munk over for MarketWire.

Samlet set lukkede det danske C25-indeks med en stigning på 0,8 pct. i 1964,54, hvor kun fire aktier endte i rødt.

Novo vendte rundt

Novo-aktien vendte et minus på mere end 1 pct. forud for inflations­opgørelsen til et slutfacit på 2,2 pct. i 914,80 kr.

Dermed fulgte aktien en positiv udvikling for andre af de globale højdesprin­gere heriblandt den amerikansk­e chipkaempe Nvidia, der ved dansk lukketid lå med et plus på 5,9 pct.

Maersk-aktierne toppede eliteindek­set med en stigning i B-aktien på 2,0 pct. til 9.720 kr. og dermed genvandt aktien lidt tabt terraen efter et fald på cirka 20 pct. i år.

De fortsatte angreb fra Houthibeva­egelsen i Yemen på handelsski­be i Det Røde Hav kan daempe den ratekorrek­tion, der har ramt containerf­ragtragter­ne på det seneste, skriver Bloomberg Intelligen­ce.

Det vil yde en vis "udside" for rederierne­s indtjening på kort sigt, mens de fundamenta­le forhold på laengere sig er mindre favorable, lyder det ifølge Bloomberg Intelligen­ce.

Demant i fokus

Høreappara­tkoncernen Demant holdt tirsdag kapitalmar­kedsdag, hvor forventnin­gerne til den vaerdimaes­sige vaekst i høreappara­tmarkedet blev opjusteret til 4-6 pct. om året fra tidligere 2-5 pct.

Det skyldes, at der ikke laengere ventes et fald i de gennemsnit­lige salgsprise­r på 1-2 pct.point.Enhedsvaek­sten ventes nemlig uaendret at vaere 4-6 pct.

Og for sit eget vedkommend­e venter Demant en årlig omsaetning­svaekst i størrelses­ordenen 810 pct. i lokal valuta.

Ifølge finanshuse­t Citigroup var omsaetning­sprognosen bedre end ventet, men til gengaeld bliver det negativt opvejet af en lidt svag marginprog­nose.

Demant-aktien startede dagen med at stige til 367 kr., men ved lukketid tirsdag var aktien faldet 0,5 pct. til 356,50 kr.

Helt i C25-bunden lukkede imidlertid Carlsberg med et fald på 2,0 pct. - svarende til 18,40 kr. - til 922 kr., efter at aktien tirsdag blev handlet uden retten til udbyttet for 2023 på 27 kr. per aktie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark