Jyllands-Posten

Omfattende haervaerk mod vuggestue: »Det provokerer mig helt ind til kernen«

Haervaerk i børnehus er meldt til politiet. Leder vil prøve at berolige personale og foraeldre.

- STEN BRØGGER Jyllands-Postens Lokalavise­r sb@jyla.dk

»Det er så respektløs­t, at det naesten provokerer mig personligt.«

Sådan lyder det fra paedagogis­k leder i Børnehuset Smilehulle­t, Annette Ladefoged Schiønning, i Beder. Hun fik en tirsdag 12. marts omkring klokken 6.30 en sms fra sin stedfortra­eder. Budskabet var enkelt: Børnehuset er blevet udsat for omfattende haervaerk.

Der er blevet spraymalet på redskabern­e på legepladse­n, på vinduer, på mure og skraldespa­nde og på navneskilt­e på p-pladsen.

»Jeg er rasende, og jeg har på fornemmels­en, at jeg bliver mere rasende, end jeg burde vaere. Men det provokerer mig helt ind til kernen, at man laver haervaerk på et hus, hvor små børn har deres hverdag,« siger Annette Ladefoged Schiønning.

Formodning

Den paedagogis­ke leder for Børnehuset Smilehulle­t, der rummer vuggestue og børnehave, har en formodning om, at det er børn eller unge, der står bag haervaerke­t.

»Jeg taenker, det er unge mennesker på vej ud af folkeskole­n, men det er mit eget gaet. Det må vaere politiets opgave at finde ud af, hvem det er. De har vaeret så dumme at skrive navne, og hvis det ikke er deres, må det vaere nogen, de kender, « siger hun.

Annette Ladefoged Schiønning har kontaktet Teknisk Service ved Beder-Malling Dagtilbud, og her er medarbejde­re nu i gang med at finde ud af, hvordan man hurtigst muligt kan få fjernet haervaerke­t fra den integrered­e institutio­n, der også rummer en børnehave.

»Min opgave er at give personale og foraeldre en vis ro i forhold til at vaere i det, og så må resten vaere op til politiet.«

Annette Ladefoged Schiønning kan, trods sin vrede, godt se det der er sket, med paedagogis­ke øjne.

Jeg kunne virkelig godt taenke mig at se dem i øjnene og få noget closure. Hvis de laeser din artikel og har lyst til at sige undskyld, kan vi snakke om det over en Kaj-kage. ANNETTE LADEFOGED SCHIØNNING, PAEDAGOGIS­K LEDER

»Jeg kunne virkelig godt taenke mig at se dem i øjnene og få noget closure. Hvis de laeser din artikel og har lyst til at sige undskyld, kan vi snakke om det over en Kaj-kage,« siger Annette Ladefoged Schiønning og fortsaette­r:

»Jeg vil håbe, de får afløb et andet sted, hvor det ikke går ud over andre mennesker. Der er jo i dem, der ikke bliver set eller hørt. Alt starter i vuggestuen, og forskning viser, at hvis der er bedre normering i vuggestuen, så er der mindre kriminalit­et.«

 ?? ?? Børnehuset Smilehuset i Beder er blevet udsat for haervaerk. Foto: Privat
Børnehuset Smilehuset i Beder er blevet udsat for haervaerk. Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark