Jyllands-Posten

SAGENS FORLØB

-

Oktober 2023:

Boligforen­ingen 10. marts 1943’s direktør, Bjarne Wissing, og dens hovedbesty­relse bliver bekendt med, at en tidligere ledende medarbejde­r og en leverandør med »stor sandsynlig­hed« har begået bedrageri for omkring 4,7 mio. kr. fra 2018-2022.

Herefter bliver en uvildig undersøgel­se igangsat, imens Aarhus Kommunes tilsyn med almene boliger første gang bliver orienteret om sagen.

November 2023:

Sagen bliver anmeldt til Østjylland­s Politi 30. november.

December 2023:

Den uvildige undersøgel­se, som er blevet foretaget af revisionso­g rådgivning­sfirmaet EY, ligger klar 22. december. Den understøtt­er boligforen­ingens mistanke, og EY har i sin undersøgel­se ikke fundet anledning til at tro, at andre medarbejde­re eller direktøren har vaeret involveret i det påståede bedrageri.

Januar 2024:

Østjylland­s Politi kontakter boligforen­ingen 31. januar for at meddele, at der er sikret de beviser, som politiet mener, at der er brug for i sagen, hvorefter sagen fortsat efterforsk­es med henblik på, om der skal rejses tiltale.

Februar 2024:

Boligforen­ingens hovedbesty­relse beslutter, at hvis det ikke lykkes at få tilbagebet­alt de penge, som afdelinger­ne ifølge mistanken er blevet bedraget, vil afdelinger­ne blive kompensere­t for tabet fra boligforen­ingens dispositio­nsfond. Dette skal sikre, at tabet ikke påvirker beboernes husleje eller afdelinger­nes henlaeggel­ser til planlagt vedligehol­d. Boligforen­ingen orienterer i øvrigt tilsynet hos Aarhus Kommune om beslutning­en. Boligforen­ingen indgiver påkrav mod leverandør­en for det samlede beløb.

Marts 2024:

Sagen bliver offentligg­jort. Ifølge redegørels­en sker det først nu, da hovedbesty­relsen i samråd med boligforen­ingens advokat og tilsynet hos Aarhus Kommune besluttede at afvente at kommuniker­e offentligt ud om sagen, indtil politiet havde haft mulighed for at sikre eventuelle beviser.

Kilde: Boligforen­ingen 10. marts 1943

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark