Jyllands-Posten

Regionråds­formand ansaetter spindoktor midt i en presset tid

Hvorfor ansaettes der flere medarbejde­re i administra­tionen, når der er ansaettels­esstop?

- ANDERS G. CHRISTENSE­N Gruppeform­and for Venstre Region Midtjyllan­d

I en tid, hvor økonomien i Region Midtjyllan­d er presset, og hvor der er indført ansaettels­esstop og lukket ned for brug af vikarer og FEA-vagter, vaelger regionsråd­sformand Anders Kühnau at ansaette en spindoktor. I stillingso­pslaget står der, at det er en pressechef, der ansaettes. Men når man ser i opgaverne, som pressechef­en/spindoktor­en skal varetage, så er den første opgave, der er naevnt, at det er primaer presserådg­ivning af regionsråd­sformand, også uden for almindelig åbningstid.

Endvidere skal pressechef­en/ spindoktor­en have den ledende rolle i krisehåndt­ering, og videre skal pressechef­en/spindoktor­en kunne holde hovedet koldt, også under en større krise med stor pressebevå­genhed.

Opgaverne, som pressechef­en/ spindoktor­en skal løse, er typisk den samme opgaveport­efølje, som de rådgivere/spindoktor­er for ministrene i regeringen gør brug af.

Jeg kan godt forstå, hvis der er forundring blandt medarbejde­rne og borgere over, at regionsråd­sformanden, når der er personales­top i de medarbejde­rgrupper, som skal vaere ude ved patientern­e, ansaetter en pressechef/spindoktor.

Det er ikke det eneste sted, hvor der på trods af ansaettels­esstoppet ansaettes medarbejde­re i administra­tionen. Man har også valgt at oprette to nye stillinger i Koncern IT. Det er en kontorchef for ”arkitektur og kvalitet” og en kontorchef for ”tvaersekto­rielle produkter”.

Kort sagt er det flere administra­tiv haender, der bliver ansat i en periode, hvor der er ansaettels­esstop og stop for brug af vikar.

I min optik er det ikke regionens administra­tion, der har brug for flere medarbejde­re. Det er ude på hospitaler­ne, der hvor patientern­e er, der er brug for medarbejde­re.

Kort sagt er det flere administra­tiv haender, der bliver ansat i en periode, hvor der er ansaettels­esstop og stop for brug af vikar.

 ?? Tegning: Niels Bo Bojesen ??
Tegning: Niels Bo Bojesen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark