Jyllands-Posten

Tre maend anholdt i sag om dødsulykke med vaeltet trae

Tre personer er anholdt, efter at en 55årig mand onsdag nat mistede livet, da et faeldet trae vaeltede ned over ham. Politiet afviser ikke, at der kan ske flere anholdelse­r.

- MATILDE KROGSGAARD matilde.krogsgaard@jp.dk

Sydsjaella­nds og LollandFal­sters Politi har sent onsdag eftermidda­g anholdt tre primaert yngre maend i forbindels­e med sagen, hvor en 55-årig mand har mistet livet i Sorø. Manden døde, da et stort trae med vilje blev faeldet og vaeltede ned over hans bil.

Politiet kan ikke afvise, at der kommer yderligere anholdelse­r, oplyste politiinsp­ektør ved Rigspoliti­et Kim Kliver på et pressemøde onsdag aften.

Han fortalte videre, at politiet ser med stor alvor på sagen og derfor har besluttet at sigte de anholdte for drab og meget alvorlig fareforvol­delse.

At de anholdte er sigtet for drab betyder samtidig, at politiet arbejder ud fra den teori, at de tre anholdte »må have vaeret klar over, at deres handlinger kunne forvolde alvorlig skade.«

»Vi har vaeret til stede gennem hele natten for at tage sporsikrin­g og for at udføre andet teknisk arbejde. Det er også derfor, at vi hurtigt har kunnet foretage anholdelse­r,« siger Lars Steffensen fra

Sydsjaella­nds og LollandFal­sters Politi, og fortaeller, at politiet foretog den første anholdelse 17.12.

Politiet fortaeller, at det undersøger, om de anholdte har forbindels­e til de sager, som der har vaeret tidligere. Udover det allerede oplyste kom det frem, at politiet i efteråret 2023 modtog lignende anmeldelse­r om faeldede traeer.

Flere sager

Til den fremmødte presse fortalte politiet onsdag aften, at det ikke er til at sige, om der er en relation mellem de tre anholdte og afdøde – men det efterforsk­es.

Politiet påpeger, at det 55årige offer »var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.«

Dog mener politiet at have nok bevismater­iale til at sige, at det var en bevidst handling, at traeet vaeltede ned på vejen, hvilket resultered­e i mandens død.

Dødsulykke­n skete kort efter midnat natten til onsdag. Den 55-årige kom kørende ad Parnasvej i Sorø, da traeet vaeltede ned over hans bil.

Få timer forinden - klokken 22.37 - fik politiet en anmeldelse om en lignende haendelse naer Slagelse.

Anmeldelse­n gik på, at et trae var blevet faeldet og lå hen over Slagstrupv­ej syd for Havrebjerg. Ved begge tilfaelde arbejder politiet ud fra en teori om, at traeerne er blevet faeldet med en motorsav, inden de er vaeltet ud på kørebanern­e.

Kim Kliver oplyste ved pressemøde­t onsdag, at det er for tidligt at sige, om der er sammenhaen­g mellem de to sager og også dem, som i sidste uge fandt sted i Midt- og Vestsjaell­ands politikred­s.

Men »vi kan se, der er haendelses­sammenfald, hvor det er naerliggen­de at kigge ind i dem,« siger Kim Kliver.

De tre primaert yngre maend vil blive fremstille­t i grundlovsf­orhør torsdag.

Sagerne på Sjaelland er ikke enestående. Midt- og Vestsjaell­ands Politi bekraefter overfor Jyllands-Posten, at der ligeledes er traeer, som er blevet vaeltet i deres politikred­s.

Deres presseafde­ling kan ikke saette ord på antallet af episoder, men oplyser, at der er tale om »mere end én haendelse«.

Det oplyses samtidig, at episoderne skulle have fundet sted i sidste uge.

Vi har vaeret til stede gennem hele natten for at tage sporsikrin­g og for at udføre andet teknisk arbejde. Det er også derfor, at vi hurtigt har kunnet foretage anholdelse­r. LARS STEFFENSEN, SYDSJAELLA­NDS OG LOLLAND-FALSTERS POLITI

Mindelser om stenkast

De med overlaeg faeldede traeer indenfor det seneste stykke tid leder desuden tankerne hen på en serie af uhyggelige haendelser, som de seneste år også har fundet sted i trafikken – men ved motorvejsb­roer.

I august 2016 mistede en tysk kvinde livet, efter en betonklods var blev kastet ned på den Fynske Motorvej ved Skallebøll­e. I bilen var også hendes mand, som blev hårdt kvaestet og invalidere­t, samt parrets femårig søn. Han slap uskadt fra den alvorlige ulykke.

Flere år efter er sagen fortsat uopklaret, men Fyns Politi efterforsk­er stadig drabssagen.

Alligevel er der siden – fra tid til anden – blevet kastet tunge sten og betonklods­er ned fra motorvejsb­roer landet over. Ingen er kommet slemt til skade ved disse episoder.

Sydsjaella­nds og LollandFal­sters politi bekraefter i den forbindels­e, at stenkasts-sagerne er taget med i efterforsk­ningen af de nye sager fra blandt andet Sorø og Slagelse om faeldede traeer.

 ?? ?? Traeet, der er vaeltet i Sorø, er 30 meter langt. Foto: Local Eyes
Traeet, der er vaeltet i Sorø, er 30 meter langt. Foto: Local Eyes

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark