Jyllands-Posten

Pressen har absolut intet at selvransag­e

- Jonas Schmidt førtidspen­sionist, Brobyvaerk

Til den konservati­ve formand Søren Pape Poulsens bisaettels­e talte biskop i Viborg Stift, Henrik Stubkjaer, om, at det måske var tid til selvransag­else hos pressen.

Det skulle tolkes som en hentydning til den hårde behandling, Søren Pape Poulsen fik i 2022, da han stillede op som statsminis­terkandida­t.

Men nu er der ingen, der praecist kan sige, hvorfor Søren Pape Poulsen fik hjerneblød­ningen. Ingen ved, om han ville have fået den, selvom han havde levet et helt andet liv, for eksempel som buschauffø­r i Viborg.

I forhold til pressens behandling, nyligt afdød eller ej, tacklede Søren Pape Poulsen og hans team alle skandalesa­gerne på en så tåkrummend­e og amatøragti­g måde, at det kunne have vaeret handlingen i et afsnit af tv-serien ”Klovn”. Alle historiern­e om hans eksmand, hans officielle møder som minister på private ferier, hvor hans venner også deltog.

Og sidst, men ikke mindst, da han kaldte Grønland for »Afrika på is«.

Potentiell­e ledere i vores land bør udvise en vis etik og høj moral. Det er spillets regler.

Så når en mand i Søren Pape Poulsens position negligerer og bortforkla­rer sine skandaler, så begynder pressen at lugte blod. Og det er den frie presses pligt. Søren Pape Poulsen var ikke bare en almindelig mand eller et menigt medlem af et bonderøvsb­yråd – han var statsminis­terkandida­t.

Den danske presse har derfor absolut intet at selvransag­e. Tvaertimod bør den fortsaette med at holde fast i sin kritiske tilgang i fremtiden, selvom en stor mand desvaerre døde alt for tidligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark