Jyllands-Posten

Købermaegl­er-koncept vinder frem

Boligkøber­e allierer sig i stigende grad med profession­el hjaelp.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Hvordan finder man den rette bolig? Hvordan tjekker man, om den er i god stand? Og hvad med alle dokumenter­ne og prisforhan­dlingen?

Det er spørgsmål, som mange måske står med i jagten på en ny bolig.

Derfor søger flere i stigende grad hjaelp fra såkaldte købermaegl­ere. Profession­elle, der – i modsaetnin­g til den gaengse ejendomsma­egler – står i køberens ringhjørne.

Og den markant stigende efterspørg­sel har indbragt i hvert fald én af disse købermaegl­ere rekordmang­e millioner.

Efterspørg­slen vokser

Virksomhed­en Købersmaeg­ler er et af landets første og største af sin slags. Og her kan man bestemt genkende den stigende efterspørg­sel – saerligt sidste år på trods af et ellers presset marked for bolighande­l.

»Da vi gik ind i året, havde vi det sådan, at det både kunne blive en hest og en ko. Så vi er meget tilfredse. Det er lidt over godkendt,« forklarer Lennart Christense­n, der er adm. direktør i Købersmaeg­ler.

I løbet af året har virksomhed­en tjent mere end 5,1 mio. kr. efter skat, hvilket er en vaesentlig stigning fra 2022, hvor overskudde­t lød på knap 1,7 mio. kr.

Købersmaeg­ler, der snart kan fejre 10-års jubilaeum, landede sidste år på Financial Times’ eksklusive liste over de hurtigst voksende virksomhed­er i Europa.

Den massive fremgang kan, ifølge Lennart Christense­n, rent faktisk vaere som følge af de udfordrend­e markedsvil­kår.

»Vi havde jo en periode med inflation, hvor der var tilbagehol­denhed. Det har så resulteret i et opsparet behov. Og det opsparede behov kan kun holde til at blive ved med at vaere opsparet i en rum tid, så det var, som om der pludselig gik hul på markedet igen,« forklarer han og tilføjer:

»Det er ikke, fordi der kom en bedring i den økonomiske situation, men folk kunne ikke vente laengere med at købe bolig, simpelthen.«

Flere vender tilbage

Og det er altså ikke kun førstegang­skøbere, der søger købermaegl­ere, som kan hjaelpe med bolighandl­en. Ifølge direktøren har de også kunder, der vender tilbage for anden, tredje og fjerde gang.

Derfor tilbyder Købersmaeg­ler også forskellig­e pakker alt efter behov.

Førstegang­skøbere har som regel et større behov for at blive holdt i hånden hele vejen igennem, hvor erfarne boligkøber­e gerne vil have hjaelp til f.eks. forhandlin­g af pris.

Men hvor meget koster det så at gøre brug af sådan en købermaegl­er?

Hos Købersmaeg­ler er salaeret afhaengig af resultatet. Det koster 10 pct. af det prisnedsla­g, maegleren opnår. Derudover koster den juridiske rådgivning fast 8.500 kr.

 ?? ?? Lennart Christense­n er adm. direktør for Købersmaeg­ler. Foto: PR
Lennart Christense­n er adm. direktør for Købersmaeg­ler. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark