Jyllands-Posten

Rentedyk vendt til stigning for tredje dag i traek

-

Det danske obligation­smarked indledte onsdagens handel med let faldende renter, men udviklinge­n vendte i løbet af dagen, og det endte med et lille renteplus for de tiårige statspapir­er.

Ved lukketid var renten på den tiårige danske statsoblig­ation steget 2 basispoint fra tirsdag til 2,41 pct., efter at dagen havde budt på et lavpunkt om formiddage­n på 2,35 pct. - og et toppunkt tidligt på eftermidda­gen i 2,42 pct.

Det var i øvrigt tredje dag i traek, hvor rentepilen pegede op på det danske marked.

I løbet af dagen blev markedsdel­tagerne praesenter­et for skuffende tal for industripr­oduktionen i eurozonen. Et fald på 3,2 pct. i februar fra måneden før var noget større end det ventede fald ifølge Bloomberg News på 1,8 pct.

Den franske centralban­kchef, Francois Villeroy de Galhau, gjorde også lidt vaesen af sig. Han øjner en sejr i inflations­kampen, hvilket kan bane vejen for en rentenedsa­ettelse af Den Europaeisk­e Centralban­k, ECB, på et af de kommende rentemøder.

De naeste møder i banken, hvor der skal tages stilling til renten, er 11. april og dernaest 6. juni.

»Det er nok mere sandsynlig­t i juni - vi er meget pragmatisk­e, og det vil vaere afhaengigt af data,« siger Francois Villeroy de Galhau om timingen for en mulig rentenedsa­ettelse.

Torsdag vil markedsdel­tagerne holde øje med tal for industripr­oduktion og producentp­riser i USA.

Detailsalg­et ventes at vaere steget med 0,8 pct. på månedsbasi­s i februar, fremgår det af Bloomberg News.

Dermed er der lagt op til revancheri­ng efter det skuffende fald på 0,8 pct. i januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark