Jyllands-Posten

Han afløser svigerfar: »Det er klart, at der er aftalt en masse jura. Sådan skal det vaere«

Mads Ring Damgaard er blevet topchef i designvirk­somheden Stelton. På hjemmefron­ten laegger han med tre små børn stor vaegt på sammen med hustruen at få en dagligdag til at fungere.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Et møde i en lejlighed i New York aendrede hans liv.

Mads Ring Damgaard var i Mott Street på Manhattan hjemme hos en veninde, som fik besøg af Mathilde Ring.

Han faldt for hende på stedet dengang i 2011. De blev siden kaerester og gift og bor i Skodsborg nord for København med deres børn. Det er Carl Bille på tre år, seksårige Aya og otteårige Nohr.

Mathilde Ring er datter af Michael Ring, som i 20 år har vaeret ejer og adm. direktør i Stelton.

Nu tager Mads Ring Damgaard over som topchef i designvirk­somheden, hvor han i naesten seks år har vaeret internatio­nal salgsdirek­tør og medlem af ledelsen. Michael Ring er i stedet blevet Steltons bestyrelse­sformand.

»Jeg vil på et solidt fundament løfte Stelton til naeste niveau,« siger 39-årige Mads Ring Damgaard.

Skal udvikle og udvide

Han vil på nuvaerende tidspunkt ikke komme med nogen programerk­laering. Omvendt laegger han ikke skjul på, at designhuse­ts top- og bundlinje på sigt skal vokse markant.

I de senere år har resultatet vaeret fra et par mio. kr. og til naesten 16 mio. kr.

Fremgang skal opnås ved at udvikle eksisteren­de produkter og udvide med endnu flere forskellig­e design. Det skal ske med udgangspun­kt i kernemarke­derne Danmark, Sverige og Norge samt Tyskland. Desuden vil man benytte sig af, at man er godt eksponeret i en raekke andre lande.

»Der er et uforløst potentiale med virksomhed­ens tre brands,« siger Mads Ring Damgaard.

»Stelton skal med en raekke design som hidtil vaere hovedbrand­et. Men dertil kommer Rig-tig og Knabstrup Keramik. Sidstnaevn­te, som vi købte i 2023, ser vi store forretning­smulighede­r i.«

Når han bliver spurgt til sine styrker som leder, laegger han vaegt på, at han altid straeber efter at udfordre status quo i forhold til, hvordan forretning­en drives.

»Min svaghed – eller begraensni­ng – er, at jeg er bedst de første 85 pct. af vejen. Derfor er det for at komme i mål helt afgørende, at jeg har et godt hold omkring mig. Det skal medvirke til, at vi når de sidste 15 pct.,« siger Mads Ring Damgaard.

De rette partnere

Han understreg­er, at udviklinge­n af forretning­en ikke må vaere praeget af hastvaerk. Samtidig skal fornyelsen hele tiden ske i respekt for Steltons designarv.

Den er lig med blandt andet Erik Magnussens klassiske termokande i ABS-plast eller poleret, rustfrit stål og Arne Jacobsens Cylinda Line ligeledes i rustfrit stål.

Den består af eksempelvi­s kaffe-, stempel- og tekande samt sukkerskål og bakke til servering. Blandt de nyere produkter er en kulsyremas­kine og LED-lamper.

»For at skabe bedst mulig afsaetning handler det mere end nogensinde om at have de rette partnere fremfor blot at fokusere på flest mulige salgskanal­er,« pointerer Mads Ring Damgaard.

Han blev cand.merc.jur. fra Copenhagen Business School i 2010, hvorefter han blev ansat i rådgivning­svirksomhe­den Deloitte.

Her endte han i en ledende rolle med vaegt på økonomisk og juridisk rådgivning af multinatio­nale virksomhed­er.

Hans indsigt og erfaring blev en ingrediens i samtaler med svigerfare­n, og en del af deres verbale pingpong foregik om bord på Michael Rings godt syv meter lange kapsejlads­båd. Her udfyldte Mads Ring Damgaard rollen som gast.

»Det var i realiteten på sejlturene, at vores samarbejde (om Stelton, red.) begyndte,« siger Mads Ring Damgaard.

Michael Ring står i Stelton som ejer af 10 pct. a-aktier og dermed den bestemmend­e indflydels­e, mens Mathilde Ring er indehaver af 90 pct. b-aktier.

Med andre ord følger der for Mads Ring Damgaard ikke direkte ejerskab med posten som adm. direktør.

»Frem for alt er jeg optaget af og stolt over, at det er mig, som nu står i spidsen for familiens aktivitete­r. Det at skabe noget håndgribel­igt og måske en ny designarv er utroligt spaendende,« siger han.

»Det er klart, at der er aftalt en masse jura. Sådan skal det vaere, for at alle føler sig trygge, og det skal vi kunne navigere i.«

På hjemmefron­ten er omdrejning­spunktet i en travl hverdag de tre børn. Der er en masse struktur med faste tidspunkte­r for aflevering i børnehave og skole og faste tider for spisning og for at putte de tre små størrelser.

»Vi laegger så stor vaegt på rutinerne for at få dagligdage­n til at fungere. Derved opstår der indimellem situatione­r, hvor vi bliver nødt til at svare nej til invitation­er. Anderledes kan det ikke vaere i disse år,« siger Mads Ring Damgaard.

Et empatisk fundament

Han blev født i Nordjyllan­d, og familien boede nogle år i Vodskov naer Aalborg. Siden rykkede man til Vaerløse i Nordsjaell­and. Det handlede om, at faren som laege og moren som sygeplejer­ske fik job på hospitaler i hovedstads­området. Foraeldren­e er for nylig gået på pension.

»Mine foraeldre var meget til stede under min opvaekst, og det var først, da jeg blev lidt aeldre, at der hos dem blev lagt meget vaegt på karriere,« siger han.

»Under alle omstaendig­heder har min mor og far givet mig et staerkt empatisk fundament.«

 ?? ?? Mads Ring Damgaard er blevet CEO i Stelton, der er kendt for blandt andet en termokande, der fås i plast og stål, og som i sin tid blev designet af Erik Magnussen. Foto: Stine Bidstrup
Mads Ring Damgaard er blevet CEO i Stelton, der er kendt for blandt andet en termokande, der fås i plast og stål, og som i sin tid blev designet af Erik Magnussen. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark