Jyllands-Posten

Sjaelden gaest fik en hård landing

Svane nødlandede på maven midt på gaden i Hammel.

- JEPPE RAFN Jyllands-Postens Lokalavise­r jeppe.rafn@jyla.dk

Butiksinde­havere og borgere på gaden i Hammel var onsdag vidner til et helt usaedvanli­gt syn.

Midt på handelsgad­en, Østergade, kom to svaner flyvende meget lavt. Den ene valgte endda at gøre ophold i gaden, omend det efter al sandsynlig­hed var et ufrivillig­t ophold.

»Den tog en mavelandin­g, og det var tydeligt, at der var noget galt. Det så helt forkert ud. Der var noget galt med benet, og den havde svaert ved at rejse sig,« fortaeller indehavere­n af butikken God og Guld i Østergade i Hammel, Torben Bihrmann.

»En svane vil jo normalt lande på fødderne, hvis det ikke er på vandet, og jeg taenker, der var en grund til, den nødlandede,« fortaeller butiksinde­haveren, som var med til at få ringet efter hjaelp.

»Vi ringede til Falck og fik at vide, at vi ikke skulle røre den, og at den selv vil finde et sted, hvor den har nemmere ved at lette. Det skete også lidt senere, hvor den vraltede og lettede. Jeg håber, den har fundet sammen med sin mage, som den ankom med. Falck-manden sagde, de vil finde sammen igen.«

Flere butiksinde­havere var ude på vejen og se den sjaeldne gaest og hjaelpe med til, at der ikke skete den noget. Line Schaloske fra tøjbutikke­n Wüpp fortaeller, at svanen gik »catwalk« opad gaden, og at folk var gode til at give plads til den store fugl, som også blev spottet af Lise Reese.

»Når man kommer taet på, kan man se, at det virkelig er en stor og flot fugl. Vi forsøgte at få den vaek fra kørebanen, men den ville ikke rigtig flytte sig, og vi turde ikke komme for taet på. De kan blive pissesure,« fortaeller Lise Reese, indehaver af Nyt Syn Brilleriet og formand for Hammel Handel & Erhverv.

»Vi var ude at give tegn til, at folk skulle saenke farten, så den ikke blev kørt ned.«

Handelssta­ndsformand­en fortaeller endvidere, at bilforhand­ler Poul Kaa forsøgte at køre lige så langsomt gennem byen for at få svanen til at fjerne sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark