Jyllands-Posten

Hospital fik sønderlemm­ende kritik – men patienter er tilfredse

AUH får fin feedback i patientund­ersøgelse efter et år med »meget omtale og pres på AUH i medierne«.

-

2023 var et forfaerdel­igt medieår for Aarhus Universite­tshospital. Den meget omtalte kraeftskan­dale kostede to topchefer jobbet. Det skete i forlaengel­se af en uvildig rapport, hvori Kammeradvo­katen konkludere­de, at ledelsen på AUH bevidst og laenge har vaegtet økonomiske hensyn over hensynet til rettighede­rne for patienter med alvorlig kraeftsygd­om.

Langt de fleste af de i alt over 32.000 patienter og fødende, der i 2023 blev indlagt på Aarhus Universite­tshospital, er dog godt tilfredse med deres oplevelse, viser en ny spørgeskem­aundersøge­lse.

Det oplyser Region Midtjyllan­d

i en pressemedd­elelse.

For patientgru­pperne ”akut indlagte patienter” og ”planlagt ambulante patienter” ligger Aarhus Universite­tshospital ifølge undersøgel­sen over landsresul­tatet på stort set alle de områder, behandling­en måles på i spørgeskem­aet.

Patientern­e skal vaere saerdeles tilfredse, når de spørges om deres samlede tilfredshe­d med deres indlaeggel­se/besøg. Her svarer 90 pct. af planlagte ambulante patienter, 89 pct. af planlagte indlagte patienter og 87 pct. af akut indlagte patienter, at de i meget høj grad eller i høj grad er tilfredse med deres indlaeggel­se/besøg.

På nogle områder skal tilfredshe­den endda vaere signifikan­t højere end sidste år. Det gaelder f.eks. for de akut indlagte patienter, som giver udtryk for en endnu højere tilfredshe­d, når det handler om den informatio­n, de får under deres indlaeggel­se.

Pres på AUH

Ifølge sygeplejef­aglig direktør på Aarhus Universite­tshospital Susanne Lauth er undersøgel­sen en vigtig afspejling af den virkelighe­d, patienter oplever.

»Patientern­es tilfredshe­d er og skal vaere en af de vigtigste målestokke, vi bruger til at vurdere den samlede sundhedsfa­glige kvalitet ud fra, og derfor er jeg meget stolt over den tilgang og imødekomme­nhed, som vores medarbejde­re møder patientern­e med. Det er en virkelig vigtig og flot feedback, som patientern­e giver i årets LUP. Og det i et år, hvor der har vaeret meget omtale og pres på AUH i medierne,« siger hun og fortsaette­r:

»Undersøgel­sen giver os indblik i, hvad der virker, og hvad vi skal fortsaette med at gøre mere af, men lige så vigtigt giver den indblik i, hvad vi kan justere for fremadrett­et at gøre det endnu bedre. Isaer i de kommentare­r, som patientern­e kan give, ligger der mange guldkorn på små og store ting, som kan forbedres.«

På tvaers af alle patientgru­pper i undersøgel­sen har patientern­e givet Aarhus Universite­tshospital­s personale topkarakte­r på et spørgsmål om, hvorvidt personalet er venligt og imødekomme­nde.

»Det er vigtigt, at mennesker mødes med omsorg og menneskeli­ghed, når de kommer på AUH. Det er noget af det, medarbejde­rne får topkarakte­r for i undersøgel­sen,« siger Susanne Lauth i pressemedd­elelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark