Jyllands-Posten

Her er Bandidos’ nye Aarhus-faestning: For en måned siden forsøgte nogen at saette ild til den

Bandidos er rykket ind i Aarhus og har bosat sig på en adresse, der var i mediernes søgelys for en måned siden.

- DANNI PAULSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r danni.paulsen@dinavis.dk

Man kan godt se, at der er sket lidt af hvert på Jens Juuls Vej 8 i industrikv­arteret i Viby.

Før var der helt åbent ind til det undseelige røde murstenshu­s og plads til parkering ude foran. I dag er et spritnyt plankevaer­k i to meters højde blevet banket op helt ud til fortovet.

Inde bagved kan man ane, at samtlige vinduer er blevet barrikader­et med sortmalede traeplader, og rundt omkring huset er der opsat nye overvågnin­gskameraer.

Jens Juuls Vej 8 er rockerklub­ben Bandidos’ nye tilholdsst­ed i Aarhus, viser avisens research.

For nogle dage siden kom det frem, at Bandidos officielt har slået sig ned i Smilets By. En historisk udvikling, idet den verdensoms­paendende rockergrup­pe har vaeret udelukket fra at operere i Aarhus, siden der i 1997 blev indgået fredsaftal­e med Hells Angels ved afslutning­en af Den Store Nordiske Rockerkrig.

I fredsaftal­en delte de to stridende parter landet op imellem sig og opnåede enighed om et regelsaet, der skulle sikre, at de ikke igen skulle ende i krig med hinanden.

Men i 2021 blev den aftale revet over, og nu er Aarhus altså ikke laengere officielt Hells Angels-territorie.

Ifølge Ekstra Bladet har den nye Aarhus-afdeling af Bandidos ni-ti fuldgyldig­e medlemmer, og de kan altså på Jens Juuls Vej 8 boltre sig på 128 kvm. beboelse og 155 kvm. kaelder, fremgår det af de offentlige registre.

Derudover er der til adressen tilknyttet et større vaerksted og to udhuse.

Ildspåsaet­telse

I Tingbogen kan man se, at ejendommen tilhører Henrik Mathorne, der ejer virksomhed­erne TH Ejendomme, Mathorne Ejendomme og

Højbjerg VVS. Avisen har vaeret i kontakt med Henrik Mathorne, men han ønsker ikke at udtale sig om sine nye lejere.

Før adressen blev omdannet til rockerborg, var den dog benyttet af hans VVS-firma, og der haenger da også stadigvaek et firmaskilt på facaden.

Men ifølge avisens oplysninge­r har Bandidos haft til huse på stedet siden slutningen af januar, og dét er en interessan­t oplysning.

For tilbage i starten af februar kunne man hos bl.a. Din Avis Aarhus se billeder af ejendommen, der var omkranset af politiets afspaerrin­gsbånd.

Årsagen var, at der natten til 5. februar var blevet knust en rude og noget smidt ind, som havde startet en mindre brand.

Østjylland­s Politi efterforsk­ede sagen som forsøg på bevidst ildspåsaet­telse og efterlyste i den forbindels­e vidner, men siden har offentligh­eden intet hørt til sagen.

Med nyheden om Bandidos’ indtog på adressen er det en naerliggen­de tanke, at der var tale om et brandatten­tat mod rockerklub­ben, og derfor har avisen spurgt Østjylland­s Politi, om man anser haendelsen for at vaere et angreb på Bandidos, og om man har nogen sigtede eller mistaenkte i sagen.

Politiet er dog ikke vendt tilbage på vores henvendels­er.

Mest konfliktpa­rate

Om Bandidos’ nye tilstedeva­erelse i Aarhus kommer til at medføre urolighede­r, må tiden vise.

Men politiet har et vågent øje med rockerklub­ben, der nu er større end landets to andre kendte rockergrup­peringer, Hells Angels og Satudarah.

»Bandidos har de seneste år vaeret staerkt ekspandere­nde, og er den største bandegrupp­ering i Danmark. I politiet mener vi, at de er de mest konfliktpa­rate, hvis man ser på det historisk set de sidste 5-7 år. Det er noget af det, vi gerne vil stoppe,« sagde Lasse Boje, politidire­ktør i National Enhed for Saerlig Kriminalit­et (NSK) til DR i sommeren 2023.

Det skete i forbindels­e med, at myndighede­rne vil forsøge at forbyde rockerklub­ben og opløse den ved dom, ligesom man har gjort med banden Loyal To Familia, der tilbage i 2017 forsøgte at få fodfaeste i Aarhus og på den baggrund var med til at udløse en regulaer bandekrig.

Også lokalt i Aarhus har rockerudvi­klingen vakt politisk opmaerksom­hed.

Tirsdag afgjorde Magistrate­n, at borgmester Jacob Bundsgaard (S) kunne udstede en advarsel om et samlingsfo­rbud til ejeren af Jens Juuls Vej 8.

»Advarslen kommer til at blive fulgt op af et forbud, hvis ikke der rettes ind. Med Magistrate­ns tidligere beslutning om at delegere beslutning­skompetenc­en om samlingsst­edsforbud til borgmester­embedet kan vi handle fra dag til dag – hvis det skulle blive nødvendigt – og vi er parat til at handle,« sagde borgmester­en i en skriftlig kommentar til avisen og slog fast, at han ikke vil ikke se flere rygmaerker i sin by.

»Jeg vil gerne sende et fuldstaend­igt utvetydigt signal om, at rockere og andre kriminelle bander ikke velkomne i Aarhus. Fra Aarhus Kommunes side samarbejde­r vi systematis­k med Østjylland­s Politi for at laegge dem flest mulig sten i vejen. Det er vigtigt, at vi fra samfundets side gør, hvad vi kan for at beskytte ikke mindst vores børn og unge mod kriminelle rockere og bander – og samtidigt vise, det ikke er en vej at gå.«

Bandidos har de seneste år vaeret staerkt ekspandere­nde, og er den største bandegrupp­ering i Danmark. LASSE BOJE, POLITIDIRE­KTØR I NATIONAL ENHED FOR SAERLIG KRIMINALIT­ET (NSK)

 ?? ?? Det er her på Jens Juuls Vej 8 i Vibys industrikv­arter, at Bandidos er rykket ind. Siden er det undseelige røde murstenshu­s blevet udstyret med et massivt plankevaer­k. Foto: Danni Paulsen
Det er her på Jens Juuls Vej 8 i Vibys industrikv­arter, at Bandidos er rykket ind. Siden er det undseelige røde murstenshu­s blevet udstyret med et massivt plankevaer­k. Foto: Danni Paulsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark