Jyllands-Posten

En uge før stor indvielse aflyste direktøren det hele

Lokal borgerfore­ning er skuffet og frustreret, og Green Mobilitydi­rektør kalder sagen for »drønaerger­lig«.

- ANDERS MICHAELSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r anders.michaelsen@dinavis.dk

I Ormslev har man tirsdag indviet tre nye blaffersto­ppesteder. Et tiltag, der skal få flere til at køre sammen og forbedre mobilitete­n i landsbyen i det sydlige Aarhus, hvor busserne kommer forbi med både en og to timers mellemrum.

Og som et led i det projekt om at få flere til at køre sammen så var det også meningen, at el-delebilstj­enesten Green Mobility skulle have åbnet en satellitzo­ne i oplandsbye­n samme dag, som blaffersto­ppestedern­e blev indviet med pølsevogn og besøg fra borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Det fremgår også af den første invitation til indvielsen af de nye blaffersto­ppesteder, som den lokale borgerfore­ning lavede på Facebook.

For indvielsen af stoppested­erne skulle også vaere en indvielse af en ny satellitzo­ne for Green Mobility.

Siden starten af november har man i den lokale borgerfore­ning da også vaeret i dialog med delebilstj­enesten. Men en uge før den store åbning fik kassereren i Ormslev og Omegns Borgerfore­ning, Jakob Schrøder, så pludselig et opkald fra direktøren i Green Mobility, og beskeden var klar:

Firmaets delebiler kommer ikke til at parkere i landsbyen alligevel.

»Vi havde en aftale med Green Mobility om, at de ville sende en delebil herud, hvis vi fik en lader, og det har vi fået. Men der ringede direktøren så kort inden indvielsen og sagde, at de ikke kommer til at åbne en satellitzo­ne herude, fordi han ikke syntes, at det gav økonomisk mening,« fortaeller en nu frustreret kasserer, der mener, selskabet er løbet fra en klokkeklar aftale.

»Så efter vi har sat det her i gang og betalt naesten 20.000 kr., bl.a. for at saette en lader op, så siger Green Mobility, at de ikke synes, vi tager nogen risiko. De synes, at det er dem, der tager en risiko, og så ville de pludselig også gerne have, at vi garanterer, at vi vil betale 6.000 kr. om måneden for have en bil herude,« siger Jakob Schrøder – penge, som foreningen ikke har.

»Det var en surrealist­isk samtale,« siger han.

»Drønaergel­ig sag«

En sms-korrespond­ance mellem borgerfore­ningen og en lokal leder i Green Mobility, som avisen har set, kan også godt give indtrykket af, at aftalen har vaeret så godt som i hus.

»Jeg kan åbne en satellitzo­ne fra dag til dag – så I siger bare, hvad I ønsker. Jeg skal måske lige ud og saette et skilt op også, hvis I ønsker det. Skal vi have min PRchef/marketings­chef indover? Så vi kunne lave noget stort ud af det?« lyder det eksempelvi­s i en sms.

Mens man i den lokale borgerfore­ning i Ormslev er frustreret, så aergrer man sig hos Green Mobility over hele forløbet. Det fremgår af et mailsvar fra direktør Kasper Gjedsted, der bedyrer, at forløbet i Ormslev har vaeret alt andet end normalt.

»Normalt får jeg alle aftaler forbi mit skrivebord til underskrif­t. Hvis der er noget i aftalerne, der ikke er i overensste­mmelse med selskabets bedste, når jeg at stoppe dem, inden de indgås. Men her har der vaeret tale om en mundtlig aftale med en lokal leder, som jeg reagerede på, straks den kom til mit kendskab. Jeg har forsøgt at forklare borgerfore­ningen, hvorfor jeg desvaerre ikke kunne godkende aftalen, og kom med forslag til, hvordan vi kunne løse problemet. Det var de ikke interesser­et i,« skriver han og tilføjer:

»Det er en drønaergel­ig sag, som jeg helst ville have undgået, men det er nu engang min opgave at prioritere selskabets ressourcer og forhindre eventuelle tab, som vi kigger ind i, hvis vi havde sat biler i Ormslev.«

For få ressourcer

Ifølge direktøren i Green Mobility skyldes den pludselig retraete på satellitzo­nen i Ormslev, at man er nødt til at prioritere sine ressourcer.

»Hvis vi traekker biler ud af Aarhus til at køre en test med delebiler i Ormslev, vil det gå ud over vores kunder i Aarhus centrum. De vil nemlig have faerre biler til rådighed, hvis de står i Ormslev. Derudover vil der også vaere et forventet underskud i Ormslev, og det er der desvaerre kun de andre kunder i Aarhus, der kan daekke. Det synes jeg ikke er fair over for vores aarhusians­ke kunder.«

»Jeg har foreslået borgerfore­ningen, at den skulle vaere med til at daekke tabet, men det ønsker den desvaerre ikke. Og jeg ønsker ikke, at vores eksisteren­de kunder skal daekke tabet fra en test i Ormslev,« skriver Green Mobilitys direktør.

Tilbage hos Jakob Schrøder og Ormslev og Omegns Borgerfore­ning forsøger man nu at få lavet en aftale med en anden delebilstj­eneste og »forhåbentl­ig med et firma, man kan stole på,« har han skrevet i den lokale facebookgr­uppe.

Og ladestande­ren, man har givet 17.500 kroner for, må samle støv i mellemtide­n:

»Det er os, der haefter for det. Men det er måske muligt, at vi kan få penge fra oplandspul­jen, hvis der er penge tilovers, efter at skiltene til blaffersto­ppestedern­e er købt,« siger han.

 ?? ?? Det var biler som dem her, der skulle have haft mulighed for at parkere i Ormslev, men sådan bliver det ikke, efter at Green Mobility nu har valgt at traekke laderstikk­et på en satellitzo­ne i landsbyen. Arkivfoto: Mads Frost/Ritzau Scanpix
Det var biler som dem her, der skulle have haft mulighed for at parkere i Ormslev, men sådan bliver det ikke, efter at Green Mobility nu har valgt at traekke laderstikk­et på en satellitzo­ne i landsbyen. Arkivfoto: Mads Frost/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark