Jyllands-Posten

Byggeri af nyt hospital i Randers traeder ind i naeste fase

Grønt lys fra Regionsråd­et til projekteri­ng og udførelse af hospitalsb­yggeriet Vita, som i løbet af de naeste 10 år vil rejse sig ved Regionshos­pitalet Randers.

-

Regionshos­pitalet Randers opfører i de kommende år byggeriet Vita, som giver hospitalet 19.000 nye kvadratmet­er til operations­afsnit, opvågning, intensiv, fødestuer og neonatalse­nge.

Projektet er nu endelig godkendt af regionsråd­et, som også har frigivet sin bevilling til faerdigpro­jektering og udførelse. Udbuddet af projektet er netop offentligg­jort, og det glaeder hospitalet­s ledelse, at projektet dermed er trådt ind i naeste fase.

En glaedelig milepael

»Vi har arbejdet frem mod det her laenge, så det er en glaedelig milepael, at vi nu er nået hertil, hvor vi kan invitere kompetente potentiell­e samarbejds­partnere ind i projektet. Vi glaeder os til at se Vita vokse i de kommende år,« siger laegefagli­g hospitalsd­irektør Lone Winther Jensen i en pressemedd­elelse.

Vita opføres ved Østervangs­vej, hvor der i dag står to bygninger, som indgår i

hospitalet­s drift. De to bygninger skal fjernes for at skabe plads til den fremtidige byggeplads, og derfor skal flere funktioner flytte. Det gaelder blandt andet Dialyseafs­nittet, Specialtan­dplejen og Hjaelpemid­ler. Funktioner­ne forbliver på Regionshos­pitalet Randers, men vil flytte placering.

De afledte projekter indgår som en del af den samlede anlaegssum.

Det røde føres videre

Byggeriet Vita fordeler sig på fire etageplan og forbindes til det eksisteren­de hospital via gange og tunnelforb­indelse. Det er projektets ambition at arbejde i det karakteris­tiske

røde tegl, som allerede definerer Regionshos­pitalet Randers’ ydre. Byggeriets arkitekton­iske traek er som udgangspun­kt lagt fast i projektets dispositio­nsforslag.

Udbudsfase­n løber frem til efteråret 2024, hvor der udpeges en totalentre­prenør og en totalrådgi­ver. Nedrivning af de eksisteren­de bygninger forventes at begynde i 2026.

Projektet har en samlet økonomisk ramme på 864 millioner kroner. Hertil kommer en option på to sengeafsni­t, som vil øge summen med 110 mio. kroner, hvis den bliver realiseret.

 ?? ?? Byggeriets ydre er difineret i projektets dispositio­nsplan. Illustrati­on: Arkitema
Byggeriets ydre er difineret i projektets dispositio­nsplan. Illustrati­on: Arkitema

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark