Jyllands-Posten

Valgflaesk eller klimadukse?

- CARSTEN NØRGAARD Pensionist og konsulent

Hvor er det dejligt at vide, at Venstre pludselig er blevet et ansvarligt miljø- og klimaparti, der prioritere­r biodiversi­teten og vandkvalit­eten. Det har vi ventet på i mange år. Nu må de gå ind for udtagning af lavbundsjo­rde, undlade at sprøjte markene og gå 100% over til økologi. Morten Korch har ikke levet forgaeves.

At høre Christoffe­r Pedersen på byrådsmøde­t forleden aften i sagen om biogasanla­eg var både pinligt og frustreren­de. At hans sidemand, borgmester Michael Stegger Jensen kunne hold sig i ro er imponerend­e.

der helt sikkert gået valgkamp i deres optraeden. Konstant på nakken af borgmester­en og hans parti. Ingen tvivl om, at Christoffe­r har vaeret i laere hos sin forgaenger om at bruge enhver lejlighed til at udspy giftighede­r overfor sine politiske modstander­e. Christoffe­r, det klaeder dig ikke. Uenigheder er fint, men tonen skal vaere ordentlig og respektful­d

For Venstre er

overfor andres holdning og meninger.

I Christoffe­r Pedersens indlaeg i avisen skriver han at det var et spinkelt flertal mod at bygge et biogasanla­eg ved siden af bl.a. Djurs Sommerland. Det ”spinkle” flertal fik 45% flere stemmer end de der stemte for. At det store flertal imod et byggeri og i saerdelesh­ed vor borgmester ikke udviste lederskab må vaere affødt af valgkamp. Det er jo netop lederskab at vil afsøge alle muligheder. Ellers vil samme Christoffe­r jo straks sige, at man ikke har vaeret profession­el og afsøgt alle muligheder.

Nå, men som i enhver Morten Korch film, mon ikke den unge mand, spillet af Michael Stegger Jensen, kommer på den hvide hest og løser problemern­e til glaede for hele det lille samfund.

At man har en investor, der får det som denne vil have det, er jo ikke ens betydende med at det er den bedste løsning for kommunen, alle andre virksomhed­er og dens borgerne. Hvis alle arbejder seriøst med sagen fremover, så skal Djursland nok få sit biogasanla­eg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark