Jyllands-Posten

Formand for Grimhøjmos­keen dømt for socialt bedrageri

Levede Oussama ElSaadi og hans kusine sammen, eller er de udelukkend­e naboer med faelles børn og saerlige fordele? Det spørgsmål behandlede Retten i Aarhus onsdag.

- JAMILLA SOPHIE ALVI jamilla@jp.dk

Grimhøjmos­keens kontrovers­ielle formand Oussama El-Saadi har i flere år på papiret boet som nabo ved siden af sine kusine i Viby, som han har fået børn med.

Men onsdag kom Retten i Aarhus frem til, at parret reelt er samboende, og at de har begået socialt bedrageri ved at oplyse til bl. a. Aarhus Kommune, at de levede som enlige forsørgere, hvilket har medført, at de har fået offentlig støtte i form af økonomisk friplads til børn, ekstra børnetilsk­ud, boligstøtt­e og udbetaling af førtidspen­sion.

Oussama El-Saadi og hans kusine har oplyst, at de har haft et kaeresteli­gnende forhold, men har sagen igennem fastholdt, at de lever hver for sig. Men i dag blev de begge idømt et år og tre måneders betinget faengsel.

Til Jyllands-Posten sagde Oussama El-Saadi onsdag aften, at han er staerkt utilfreds med dommen:

»Jeg synes, at den sag er fuld af fejl. Det er uretfaerdi­gt, og der er masser af ting, som ikke haenger sammen. Der er ikke noget bevis eller noget, men det vil jeg først tale mere om, når vi er faerdige med hele sagen«.

Tre måneder i faengsel

Ifølge Aarhus Stiftstide­nde, der var til stede i retssalen, har Oussama El-Saadi og hans kusine fået udbetalt mindst 738.000 kroner for meget i offentlig støtte af Aarhus Kommune og Udbetaling Danmark. Ifølge Aarhus Stiftstide­nde er Oussama El-Saadi desuden dømt skyldig i forsikring­ssvindel og skal tre måneder i faengsel foruden de 15 måneders betinget faengsel.

Sagen er dog ikke endnu slut, da anklageren fra Østjylland­s Politi har valgt at anke dommen til landsrette­n. Ifølge Aarhus Stiftstide­nde skyldes det utilfredsh­ed med straffens laengde, som anklagemyn­digheden blandt andet mener skal gøres delvis ubetinget. Anklagemyn­dighedens bevisførel­se i sagen indeholdt, ifølge Aarhus Stiftstide­nde, ransagning­er i de to lejlighede­r i Viby, hvor Oussama ElSaadi blev fundet sovende med sit iltapparat i sin kusines seng, bankkonti med posteringe­r fra faelles rejser i Tyrkiet og Tyskland samt sms-kommunikat­ion mellem dem om dagligdags gøremål som indkøb.

»Jeg er, kan man sige, rolig og sikker på, at det er en fejl, og jeg håber, at vi kan aendre det her i landsrette­n,« siger Oussama El-Saadi.

Grimhøjsmo­skéen bliver drevet af Islamisk Fond, der blev etableret i 2009. I perioden 2014-2016 blev moskéen saerlig kendt for at have fostret et stort antal af de danske syrienfare­re. I en DR-dokumentar fra 2015 udtalte Oussama El-Saadi, at han »håber, at IS vinder, og at vi en dag har en islamisk stat i verden«. Fra politisk side var der efterfølge­nde ønske om at lukke moskéen, men det blev fundet grundlovst­ridigt.

 ?? ?? Formand for Grimhøjmos­keen Oussama el Saadi. Foto: Jens Dresling
Formand for Grimhøjmos­keen Oussama el Saadi. Foto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark