Jyllands-Posten

Seks maend naegter sig skyldige i sag om drab med trae – dommer lukker dørene

Torsdag blev seks unge maend fremstille­t i grundlovsf­orhør, hvor de er sigtet for at have faeldet to traeer, hvoraf det ene har draebt en 55-årig mand.

- MATILDE KROGSGAARD matilde.krogsgaard@jp.dk

Det var en fyldt retssal, som torsdag mødte pressen, da seks unge maend blev fremstille­t i grundlovsf­orhør ved Retten i Naestved. Sigtet for at have draebt en 55-årig mand ved bevidst at faelde et trae ud over en trafikeret vej, Parnasvej, i Sorø.

Alle seks sigtede naegtede sig skyldige ved Retten i Naestved, hvilket blev oplyst gennem deres forsvarsad­vokat.

Efter ønske fra anklagemyn­digheden foregik retsmødet for lukkede døre. Det gik dommeren med til med den begrundels­e, at hvis retsmødet blev holdt i åbenhed, ville det kunne forstyrre politiets efterforsk­ning på »afgørende vis«.

Blandt andet fordi, at der kan vaere mulige medgerning­smaend på fri fod, lød det.

Ved grundlovsf­orhøret blev der ligeledes nedlagt navneforbu­d for de seks sigtede, og referatfor­bud for afdøde.

Politiet har i alt anholdt syv personer i sagen, men en af de anholdte blev løsladt onsdag aften. De seks yngre maend, der er i alderen 19-21 år, er alle sigtet for drab og fareforvol­delse og for at have faeldet to traeer.

Et trae blev faeldet tirsdag aften på Slagstrupv­ej i Slagelse, hvor ingen kom til skade. Det anden blev faeldet 20 kilometer vaek, onsdag kort tid

efter midnat, ved Parnasvej i Sorø. Her afgik en 55-årig ved døden, idet traeet vaeltede ned over hans bil.

Sigtet for drab

Politiet har sigtet de anholdte for drab, hvilket betyder, at de arbejder ud fra den teori, at de »må have vaeret klar over, at deres handlinger kunne forvolde alvorlig skade.«

Det vil altså sige, at hvis en person faelder et trae ved siden af en trafikeret vej, så må vedkommend­e have indset muligheden for, at traeet kunne ramme en bil og draebe en person.

Samtidig er traeet ikke faldet af sig selv. Politiet mener, at det er blevet faeldet med en motorsav, og at det var en bevidst handling.

Foruden de to episoder, som de anholdte er sigtet for, er der også en tredje episode, der muligvis bliver efterforsk­et som en del af sagskomple­kset. Det drejer sig om en anmeldelse fra Munke Bjergby på Vestsjaell­and. Den episode fandt sted i oktober 2023, fortaeller BT og DR.

Derudover har der ifølge TV2s oplysninge­r tidligere vaeret tre tilfaelde af traeer, der var faeldet over en vej, omkring Ringsted. Midt- og Vestsjaell­and Brand og Redning oplyser til mediet, at der er tale om Køgevej, Bengerds Allé og ved en af tilkørsler­ne til Motorvej E20.

Tilkørslen fremgår ikke af kortet, da der ifølge Vejdirekto­ratet er to tilkørsler til Motorvej E20 ved Ringsted.

 ?? ?? Gerningsst­edet på Parnasvej udenfor Sorø, hvor en 55-årig mand blev draebt, da et trae faldt ned over hans bil natten til onsdag. Foto: Jens Dresling
Gerningsst­edet på Parnasvej udenfor Sorø, hvor en 55-årig mand blev draebt, da et trae faldt ned over hans bil natten til onsdag. Foto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark