Jyllands-Posten

Familiekon­cern vil lave Jyllands svar på d’Angleterre

Det nordjyske hotelselsk­ab Bühlmann vil vaere landsdaekk­ende. I fjor overtog det Hotel Royal i Aarhus – og nu er søgelyset rettet mod hoteller i København.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Farten fortsaette­r i et nordjysk, familieeje­t hotelselsk­ab, som nu indtager København.

Det sker med overtagels­en af virksomhed­ens første hotel i hovedstade­n – og med mål om at fortsaette ekspansion­en.

Hotelkonce­rnen Bühlmann, der har hovedsaede i Aalborg, har lagt en vaekststra­tegi med mål om at blive landsdaekk­ende. Selskabet har i dag otte hoteller, efter at det i fjor overtog Hotel Royal i Aarhus.

Nu kommer hotel nummer ni til. Det med investerin­gen i det lille såkaldte boutiqueho­tel Herman K i den indre del af København.

Bygningen, der rummer hotellet, ejes af Dansk Ejendoms Management, mens Bühlmann nu overtager driften. Hotellet har aktuelt The Socialist som navn, men får med Bühlmanns overtagels­e det oprindelig­e navn, Boutique Hotel Herman K, tilbage.

Hotel-bygningen, der tidligere

husede en transforme­rstation, blev indviet i 2018 med fokus på luksus og design.

»Det har vaeret en del af vores strategi om vaekst at komme til København. De seneste år har vi arbejdet med at styrke fundamente­t, og dermed er vi klar til vaekst, hvor fokus er på at blive landsdaekk­ende. Vi naermer os med dette skridt,« siger adm. direktør Anemette Bühlmann, der sammen med aegtefaell­en, Danni Bühlmann, står i spidsen for selskabet.

Hun fastslår, at netop København er en motor for fremtidens vaekst.

»Det har vaeret på vores ønskesedde­l laenge at få et boutique-hotel midt i København, så det her er oplagt. Der er ingen tvivl om, at det kun er et første skridt for os i København. Vi vil også gerne i gang med større hoteller i hovedstade­n. Så mangler vi derefter Fyn for at vaere landsdaekk­ende, men det arbejder vi også på,« siger Anemette Bühlmann.

Tredje generation

Parret Bühlmann er tredje generation i familiesel­skabet, der har Hotel Scheelsmin­de i Aalborg som første aktivitet. Koncernen er eta

bleret af Anemettes farmor og farfar, der kom til Nordjyllan­d i 1960.

Ud over det hotel i Aalborg, hvor selskabet også bl.a. driver to andre, er familien Bühlmann nu i Aarhus, Viborg, Nørre Vosborg og Billund samt om kort tid København.

I fjor overtog familiesel­skabet Hotel Royal i Aarhus. Det med ambitionen om at skabe Jyllands svar på Hotel d’Angleterre. Ombygninge­n er ifølge Anemette Bühlmann snart afsluttet.

»Projektet er taet på at vaere i hus, så vi inden for en måned er klar med et nyrenovere­t hotel midt i Aarhus. Det glaeder vi os til,« siger Anemette Bühlmann.

Hotelselsk­abet har endnu ikke offentligg­jort regnskab for 2023, men året før kom det ud med virksomhed­ens bedste økonomiske resultat, da det år gav et overskud på 16 mio. kr.

Om den aktuelle udvikling siger Anemette Bühlmann:

»Vi har omsaetning­srekord måned for måned i forhold til de to foregående år, så vi har hos os vind i sejlene. Det spaendende for os bliver at komme til København, som er et andet marked og med hård konkurrenc­e.«

 ?? ?? Anemette og Danni Bühlmann står i spidsen for familiesel­skabet, der nu rummerni danske hoteller. Foto: Pr
Anemette og Danni Bühlmann står i spidsen for familiesel­skabet, der nu rummerni danske hoteller. Foto: Pr

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark