Jyllands-Posten

Endnu en Novo-rekord i toppen af et C25 uden de store udsving

-

En blandet trio med Ørsted, GN og Novo Nordisk holdt sig torsdag i spidsen af C25-indekset uden selskabssp­ecifikke nyheder som baggrund, mens Maersk var blandt aktierne i den triste del af eliteindek­set delvist inspireret af konkurrent­nyt.

Samlet faldt C25-indekset til 1955,42 eller med 0,1 pct. i forhold til lukkenivea­uet onsdag.

»Vi kører lidt i det samme spor som i de sidste dage. Markederne har det egentlig OK og er uden de helt store udsving,« siger chefaktieh­andler i Danske Bank Mads Zink.

Dagens handel var ifølge chefhandle­ren for et stor dels vedkommend­e praeget af udsigten til amerikansk­e data for udviklinge­n i detailsalg­et, producentp­riserne - PPI - og nytilmeldt­e ledige. De nye nøgletal var tiltaenkt en rolle som indikator for udviklinge­n i inflatione­n og styrken af den amerikansk­e økonomi og dermed for den amerikansk­e centralban­ks planer for de ventede rentelette­lser.

Men tallene blev en blandet affaere, som viste større prisstigni­nger og faerre nye ledige end ventet, men også lavere stigning i detailhand­len end ventet.

I forhold til det danske C25-indeks var effekten umiddelbar­t begraenset, inden en mindre rentestign­ing satte ind og pressede aktierne baglaens og eliteindek­set i et marginalt minus.

Med hensyn til selskabssp­ecifikke nyheder var handelsdag­en mere til den stille side, mener chefhandle­ren.

Det gjaldt også for de tre i toppen, hvor Ørsted steg 1,9 pct. til 353,20 kr., Novo blev løftet 2,1 pct. til 924,30 kr. og GN vandt 1,8 pct. til 155,60 kr.

»Ørsted var der lidt nyt om i går med frasalg af andele i fire vindparker. Men jeg tvivler på, at det er det, den stiger på i dag,« siger Mads Zink, som heller ikke har et specifikt bud på plusserne til GN og Novo.

Men det kan noteres, at dagens stigning indbringer Novo endnu en lukkekursr­ekord, en uge efter at den seneste blev sat med en lukkekurs i 919,60 kr. torsdag i sidste uge.

Også Pandora og NKT lukkede i rekorder efter plusser på henholdsvi­s 1,4 pct. til 1179,50 kr. og 0,9 pct. til 574,50 kr. Det var tredje rekorddag i traek for begge.

Blandt de få selskabsny­heder kunne Vestas oplyse om en ordre på 319 megawatt til Sempra Infrastruc­ture i Mexico. Men det imponerede ikke handlerne i saerlig grad, og Vestas steg blot 0,1 pct. til 193,72 kr.

I den nedre del C25 faldt Maersks B-aktie 2,0 pct. til 9368 kr.

Tidligt torsdag kom den tyske konkurrent Hapag-LLoyd med regnskab, hvor driftsindt­jening skrumper med 15,6 mia. dollar svarende til en resultatne­dgang på cirka 106 mia. kr. Og for 2024 venter selskabet yderligere resultatne­dgang, fremgår det.

»Det var nogenlunde på linje med forventnin­gerne. Men med forsigtige forventnin­ger i forhold til hvad markedet ventede, og det er måske med til at traekke Maersk i minus,« antager Mads Zink.

Torsdag eftermidda­g var der generalfor­samling i Maersk og parallelt hermed også i logistikko­llegaen DSV. Men uden den store kurseffekt af begivenhed­erne.

Nederst i indekset faldt Genmab 2,7 pct. til 2090 kr., og Coloplast tabte 2,1 pct. til 936,20 kr.

Demant steg 0,7 pct. til 352,50 kr. Høreappara­tselskabet fik løftet sit kursmål til 405 kr. fra 390 kr. hos Bernstein, hvilket akkurat er nok til at gøre det amerikansk­e børshus' kursmål til det højeste blandt de 21 børshuse, der har indberette­t et kursmål til Bloomberg News.

Harboes kom med sit regnskab for tredje kvartal ved middagstid og gentog de forventnin­ger, bryggeriet offentligg­jorde tidligere på ugen. Kvartalet gav et nettoovers­kud på 9,7 mio. kr. mod 1,1 mio. kr. i samme periode året før. Bryggeriak­tien steg 0,3 pct. til 81 kr.

Også industrise­lskabet Roblon praesenter­ede regnskab med en omsaetning i første kvartal på 72,4 mio. kr. mod 81,3 mio. kr. i samme periode sidste år. For hele året fastholdes forventnin­gerne om en omsaetning på 370 mio. kr.

Aktien faldt 4,6 pct. til 88 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark