Jyllands-Posten

Nøgletal fra USA trak renten op

- Marketwire

Efter en formiddag med begraensed­e bevaegelse­r mens handlerne afventede amerikansk­e nøgletal, kom der først på eftermidda­g mere liv i renterne som reaktion på de friske data.

Renten på den toneangive­nde tiårige danske statsoblig­ation steg efter tallene til lukkenivea­uet i 2,47 pct., som var 6 basispoint højere end ved børslukket­id onsdag eftermidda­g og 5 basispoint højere end før offentligg­ørelsen af de amerikansk­e tal.

De viste en stigning i producentp­riserne i februar på 0,6 pct. på månedsbasi­s, mens der blandt økonomerne ifølge Bloomberg News var ventet en stigning på 0,3 pct. Og stigningen på årsbasis og prisstigni­ngerne reguleret for udviklinge­n i priserne på energi og fødevarer var også højere end ventet.

Staerk økonomi

Omvendt var stigningen i detailsalg­et på 0,6 pct. på månedsbasi­s mindre end de ventede 0,8 pct., og også salget eksklusive biler lå lavere end estimatern­e.

Dagens tredje nøgletal, nytilmeldt­e ledige, viste en noget lavere tilgang end ventet på 209.000 nye ledige i sidste uge mod estimerede 218.00 nye ledige. Og tallet for ugen før blev tilmed nedrevider­et til 210.000 fra 217.000 i den første opgørelse.

Såvel detailsalg­et som antallet af nye ledige ses som indikator for styrken i den amerikansk­e økonomi, og en negativ overraskel­se kan presse renten ned. En større stigning i producentp­riserne har modsat effekt.

Facit for torsdagens danske renteudvik­ling viser, at markedet - efter lidt overvejels­er - lagde mest vaegt på indikation­en af en fortsat staerk amerikansk­e økonomi trods en høj rente.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark