Jyllands-Posten

Topleder laeser mails, lige inden hun går i seng: »Sådan fungerer det bedst for mig«

Carina Bukkehave, adm. direktør i Carglass, har vist stor handlekraf­t, siden hun som teenager flyttede hjemmefra og klarede sig med job efter skoletid.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Carina Bukkehave tog som 13-årig på efterskole. Opholdet strakte sig over to år, og i stedet for bagefter at vende hjem til trygge rammer hos foraeldren­e lejede hun to vaerelser i et hus i Hellerup. Siden flyttede hun i lejlighed.

»Jeg blev tidligt moden og voksen og havde for at klare mig job efter skoletid på den lokale grillbar, i bageriet og med rengøring,« fortaeller Carina Bukkehave.

Hun er adm. direktør i Carglass, der er specialise­ret i reparation og udskiftnin­g af bilglas.

De valg, Carina Bukkehave traf som teenager, betragter hun som byggesten til en tilvaerels­e som handlekraf­tig. Samtidig tog hun erfaringen med at have – og ikke have – penge til mad og tøj, sjov og ballade med sig. For erfaringer­ne fra teenageåre­ne og som ung mor har gjort, at hun altid straeber efter at have, hvad der kraeves, for at kunne klare sig på egen hånd.

Handler uden tvivl

Hun bor i Valby med sin aegtefaell­e, Tavs Bukkehave. Han er selvstaend­ig og har to sønner, som bor i huset hver anden uge. Carina Bukkehaves datter er blevet 30 år og bor i København.

»Min datter siger om mig, at jeg er staerk. Hvilket ikke er det samme som, at jeg aldrig bekymrer mig. For det gør jeg.«

Når 53-årige Carina Bukkehave står over for en stor beslutning, giver hun sig selv tid til at standse op og reflektere over fordele og ulemper. Det kunne vaere i forbindels­e med en ny strategi, en vigtig organisati­onsaendrin­g eller etablering af nye vaerkstede­r.

»Så snart jeg føler mig overbevist om, at beslutning­en er rigtig, handler jeg uden tvivl,« lyder det.

Hun kommer fra Greve syd for København. Moren arbejdede i Irma, mens faren var typograf. Selv laeste hun efg handel og kontor og kom i laere i et firma, hvor hun var i fire år.

Bagefter fik hun job i den danske del af det internatio­nale kurérfirma UPS. Her blev hun efter fem år forfremmet til teamleder og sluttede med fire år som salgschef.

I UPS, hvor hun var i knap 18 år, fik hun mulighed for at videreudda­nne sig, og undervejs blev hun leder med ansvar for det nordiske callcenter.

Vejen ind i Carglass blev banet, da en medarbejde­r i virksomhed­en bad hende om at traene ansatte i salg. Opgaven løste hun så godt, at hun blev opfordret til at søge en stilling i Carglass som chef for salg, marketing og callcenter.

Hun er åben og aerlig

Jobbet bestred Carina Bukkehave i tre år, inden hun blev forfremmet til adm. direktør. Det er godt 12 år siden.

»I forbindels­e med, at jeg skulle tale med dig, spurgte jeg en kollega, hvad mine styrker og svagheder er,« fortaeller hun.

»Vedkommend­e svarede af en eller anden grund kun med rosende ord: at jeg har en åben og aerlig ledelsesst­il og lader ansatte vokse med opgaven, også selvom de undervejs begår fejl.«

Det virker, som om Carina Bukkehave er svaer at bringe ud af fatning.

Den morgenstun­d, vi taler sammen, har hun glemt sin baerbare computer derhjemme. Selvfølgel­ig aergrer det hende, fordi laptoppen er hendes vigtigste arbejdsred­skab. Men hun stiller sig tilfreds med smartphone og tablet.

Forglemmel­sen hang sammen med, at hun aftenen forinden var kommet hjem fra ferie. Her havde hun computeren med, fordi hun praktisere­r at laese sine mails, uanset om hun arbejder, holder fri eller har ferie.

»Jeg laeser også mails, lige inden jeg går i seng. Sådan fungerer det bedst for mig. Dermed ikke sagt, at alle andre i firmaet skal gøre det samme,« siger Carina Bukkehave.

Da hun tiltrådte, havde Carglass et halvt hundrede medarbejde­re og blot fire vaerkstede­r ud fra den ambition, at størstepar­ten af reparation­sarbejdet foregik på den villavej eller parkerings­plads, hvor kunden havde sin bil med en ødelagt rude parkeret.

Nu er der 300 ansatte og 30 vaerkstede­r. Det seneste er åbnet i Vanløse af Carglass, som er en del af den internatio­nale koncern Belron.

Det skal vaere nemt

»De biler, som produceres i disse år, betyder, at det er blevet mere besvaerlig­t at ordne et stenslag eller skifte en rude ude hos kunden. Derfor er et besøg på et vaerksted nogle gange uundgåelig­t, og derfor er målet endnu flere vaerkstede­r,« forklarer Carina Bukkehave.

Carglass’ typiske kunde oplever ifølge den adm. direktør en glasskade cirka hvert syvende år. Fåtallet er dem, der kører så meget, at de risikerer stenslag to-tre gange på et år.

»Under alle omstaendig­heder er det afgørende, at kunden oplever det som nemt at få ordnet skaden. Derfor har det vaeret så vigtigt for mig at sikre, at alt – anmeldelse, forsikring, reparation – er så nemt som overhovede­t muligt,« siger hun.

Vigtigt med diversitet

Carina Bukkehave betragter høj tilfredshe­d hos kunden som den bedste vej til flere kunder og fortsat vaekst. Tilsvarend­e er hun fokuseret på høj tilfredshe­d hos Carglass’ medarbejde­re.

»Det begynder med, at vi ansaetter de rigtige og herefter giver dem ansvar og mulighed for at videreudda­nne sig,« siger hun.

»Samtidig er det vigtigt, at vi i højere grad har en medarbejde­rstab med meget forskellig­e slags mennesker. For vi skal ikke kun tale om, men også handle, når det gaelder diversitet på arbejdspla­dsen.«

 ?? ?? Carina Bukkehave, topchef i Carglass, skal med sin aegtefaell­e og et vennepar opleve det britiske band Coldplay til en koncert i Budapest i Ungarn. Foto: Privat
Carina Bukkehave, topchef i Carglass, skal med sin aegtefaell­e og et vennepar opleve det britiske band Coldplay til en koncert i Budapest i Ungarn. Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark