Jyllands-Posten

Underskrif­ter overrakt til rådmand: »Håber ikke, det ryger i makulatore­n«

Taet på alle beboere i Hjortensga­de har skrevet under på underskrif­tindsamlin­g. Onsdag blev de overrakt til rådmanden for Teknik og Miljø.

- MATHIAS DUEHOLM Jyllands-Postens Lokalavise­r mathias.dueholm@jyla.dk

Jeg er som politiker nødt til at laene mig op ad faglige vurderinge­r, og derfor kommer vi nok ikke til at imødekomme jeres forslag. NICOLAJ BANG (K), RÅDMAND FOR TEKNIK OG MILJØ I AARHUS KOMMUNE

»Det var en supergod oplevelse.«

Sådan opsummerer Martin Kaufmann selv sin oplevelse på rådmand Nicolaj Bangs kontor, efter en stak underskrif­ter var blevet afleveret, og der var blevet diskuteret vejløsning­er i Hjortensga­de.

Ud over rådmanden og Martin Kaufmann var også specialkon­sulent i Mobiliteta­fdelingen

Lars Clausen til stede på mødet. Emnet var de forandring­er, som Hjortensga­de, hvor Martin Kaufmann bor, står over for.

Står det til Aarhus Kommune, skal gaden, som en del af den fredeliggø­relse af området, der er vedtaget og påbegyndt, udstyres med en cykelsti i hver retning.

Det vil gøre det både svaert og ulovligt for beboerne i Hjortensga­de at standse med deres biler, når der for eksempel skal laesses haveaffald, slaebes hårde hvidevarer eller – som Martin Kaufmann selv bøvler med fra tid til anden – fragtes tunge musikinstr­umenter mellem bil og bolig.

For at få kommunen på bedre tanker har Martin Kaufmann startet en underskrif­tindsamlin­g blandt beboerne på Hjortensga­de. En indsamling, som naesten samtlige har tilsluttet sig. Deres håb er, at kommunen sløjfer cykelstier­ne og i stedet anlaegger cykelstrim­ler, der tillader bilister at standse kortvarigt.

Bliver ikke imødekomme­t

Nicolaj Bang og Lars Clausen var lutter øren over for de forslag, Martin Kaufmann kom med under sin audiens på kontor 492 oppe under rådhusets tag. Med sig havde beboerrepr­aesentante­n bragt et vaeld af hjemmebryg­gede illustrati­oner af de forslag, han håber, kommunen vil overveje.

Tonen var god, og på begge sider af bordet forsøgte man at komme hinanden lidt naermere. Dog var Nicolaj Bang nogenlunde klar i maelet over for Martin Kaufmann.

»Jeg er som politiker nødt til at laene mig op ad faglige vurderinge­r, og derfor kommer vi nok ikke til at imødekomme jeres forslag,« sagde rådmanden, inden han tilføjede:

»Men kan vi på nogen måde hjaelpe jer, selv om der kommer de her cykelstier?«

For Martin Kaufmann var det svaert at se nogen mellemvej, selvom han var positiv over for et forslag om at etablere nedgange fra cykelsti til vejbane, der vil gøre det lettere at flytte ting på hjul.

»Enten kommer der cykelstier, eller også gør der ikke, det er svaert at se nogen løsning midtimelle­m,« sagde

Martin Kaufmann efter mødet.

Hjortensga­de vil blive udstyret med standsning­slommer, hvor bilister altså har mulighed for at holde i tre minutter. Herfra vil beboere så skulle fragte deres gods til deres bolig. Og ellers henvises der fra kommunens side til, at man benytter sig af sidegadern­e.

Tilbage står Martin Kaufmann med et håb om, at rådmanden og specialkon­sulenten vil medtage Hjortensga­de-beboernes forslag og underskrif­ter, når de skal traeffe beslutning­er om gaden.

»Byen er os, der bor her. Det skal de huske. Jeg håber, de gemmer mine illustrati­oner og underskrif­terne, og at de ikke bare ryger i makulatore­n,« siger Martin Kaufmann.

 ?? ?? Rådmand for Teknik og Miljø Nicolaj Bang (i midten) modtog onsdag underskrif­terne fra beboere i Hjortensga­de fra Martin Kaufmann (th.). Også specialkon­sulent i mobilitet Lars Clausen deltog på mødet. Foto: Mathias Dueholm
Rådmand for Teknik og Miljø Nicolaj Bang (i midten) modtog onsdag underskrif­terne fra beboere i Hjortensga­de fra Martin Kaufmann (th.). Også specialkon­sulent i mobilitet Lars Clausen deltog på mødet. Foto: Mathias Dueholm

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark