Jyllands-Posten

Kamstrup opnår staerkt resultat og styrker leveringse­vnen

2023 var et meget tilfredsst­illende år for den danske teknologiv­irksomhed Kamstrup.

- SARA ULRICH RASMUSSEN Jullands-Postens Lokalavise­r sara.rasmussen@jyla.dk

At levere på en betydelig ordrebog blev den afgørende faktor for Kamstrup i 2023. Kamstrup, der har hovedsaede i Stilling, kom ud af en komponentm­angelkrise oven på en global pandemi og gik ind i 2023 med en anseelig ordrebehol­dning baseret på den store ordreindga­ng fra 2022. Arbejdet for at levere på indkomne ordrer dannede grobund for et meget tilfredsst­illende resultat for året, skriver virksomhed­en i en pressemedd­elelse.

Det intensive fokus på tvaers af Kamstrup på at forbedre leveringse­vnen, leveringst­iden og øge produktion­skapacitet­en banede vejen for et mere solidt setup i forsynings­kaeden til gavn for Kamstrup, partnere og kunder.

»Den underligge­nde historie om vores resultat for 2023 handler om den staerke indsats i hele organisati­onen for at komme igennem ustabile tider og sikre en god servicerin­g af vores kunder gennem en forbedret forsynings­kaede. Samtidig har vi også bygget videre på andre aspekter af vores partnerska­b med kunderne. Vores samarbejde om planlaegni­ng og at skabe løsninger, der optimerer vand- og energiforb­ruget, er taettere end nogensinde,« siger konstituer­et CEO Henrik Rom.

Betydelig indtjening

Årsresulta­tet for 2023 indeholder en tilfredsst­illende stigning i omsaetning­en samt en betydelig stigning i indtjening­en. Kamstrup leverer en omsaetning på 3,6 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 29 procent i forhold til resultatet for 2022, og leverer en indtjening før skat på 514 millioner kroner, hvilket er en stigning på 67 procent i forhold til året før.

»Vi gik ind i 2023 med en betydelig ordrebog for året. Da vi kom fra en situation med komponentm­angel, ønskede vi ikke kun at maksimere vores produktion for året, men også at fokusere fuldt ud på at øge leveringse­vnen i 2023 såvel som i de kommende år. I dag har vi et solidt setup med en styrket produktion­skapacitet og leveringse­vne, der sikrer forbedrede leveringst­ider og et forbedret serviceniv­eau,« forklarer Henrik Rom.

Modstandsd­ygtigt setup

Udsigterne for 2024 er stadig praeget af usikkerhed i branchen med geopolitis­ke udfordring­er. Under komponentk­risen sørgede mange kunder for at opbygge et lager som en sikkerheds­foranstalt­ning på grund af den ekstraordi­naere usikkerhed og for at sikre tilgaengel­igheden af de nødvendige produkter. På trods af dette forventer Kamstrup at fastholde en omsaetning på niveau med 2023.

Taet samarbejde, staerke partnerska­ber og høj kundeservi­ce er nøglen til fremtidig succes og fortsat vaekst for Kamstrup. Samtidig er det nødvendigt at udvikle løsninger sammen med forsynings­selskaber over hele verden for at saette skub i den baeredygti­ge grønne omstilling.

»Vi har en staerk tro på det enorme potentiale i vores forretning. Det er også derfor, vi bliver ved med at investere i innovation og forbedrede facilitete­r, og at antallet af Kamstrup-kolleger er øget solidt i 2023. Behovet for datadrevne løsninger, der bekaemper vandtab og optimerer brugen af energi, er stadig stort,« siger Henrik Rom.

En af Kamstrups største investerin­ger er produktion­sanlaegget i Cumming, GA, USA, som i øjeblikket er ved at blive faerdiggjo­rt og er klar til indvielse i marts 2024. Anlaegget vil ruste Kamstrup til fremtidig vaekst i form af produktion­skapacitet og øvrige facilitete­r.

Kamstrup oplever også fortsat en stigende efterspørg­sel fra kunder og partnere efter løsninger med en klar indvirknin­g på baeredygti­ghed. Som følge heraf er der blevet lanceret en ny baeredygti­ghedsstrat­egi i 2023, der fokuserer på yderligere at styrke Kamstrups evne til at opretholde og understøtt­e en levedygtig forretning i fremtiden.

 ?? ?? Årsresulta­tet for 2023 for Kamstrup bød blandt andet på en stigning i indtjening­en på 67 procent i forhold til året før. Foto: PR
Årsresulta­tet for 2023 for Kamstrup bød blandt andet på en stigning i indtjening­en på 67 procent i forhold til året før. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark