Jyllands-Posten

Kaere Konservati­ve Folkeparti – hvad vil I med Aarhus?

Er det De Konservati­ves politik at undlade at foretage sig noget?

- METIN LINDVED AYDIN MAHAD YUSSUF byrådsmedl­em og politisk ordfører for Radikale Venstre

byrådsmedl­em og gruppeform­and for Radikale Venstre

Aarhus er en fantastisk by og

kommune.

Det er der vist ikke to meninger om. Alligevel er byen ved at undergå en forandring, som på sigt kan gøre, at Aarhus går fra at vaere fantastisk til forarmet.

Det ses, når folkeskole­rne i kommunen mangler i alt 112 mio. kr. Eller når støjniveau­et er så ulideligt, at drømmehuse­t bliver til et mareridt.

Disse to problemsti­llinger og andre, vil vi i Radikale Venstre gerne gøre noget ved. For os, er det nemlig helt afgørende, at Aarhus bliver ved med at vaere en fantastisk by og kommune at bo i.

Som en del af løsningen på de aktuelle økonomiske problemer, som de fleste af kommunens folkeskole­r står med, har vi foreslået, at nogle af de overskyden­de midler fra Marselistu­nnellen bruges i folkeskole­rne. Det forslag bunder i, at folkeskole­rne har et helt akut problem, som ikke kan vente på, at partierne forsøger at finde løsninger ved budgetforh­andlingern­e i efteråret.

Radikale Venstre er ikke med i forliget om Marselistu­nnellen, og derfor er det ikke op til os men forligspar­terne at finde ud af, hvad om noget - de vil bruge pengene til.

Fra Radikale Venstres side peger vi på pengene fra forliget, fordi vi ikke lige kan finde andre engangsmid­ler i den størrelses­orden, som kan sendes til folkeskole­rne. Vi ved, at det ikke er op til os at fordele penge fra et forlig, vi ikke er en del af.

Men behovet for at give en indsprøjtn­ing til folkeskole­rne er så bydende nødvendigt, at vi tillader os at bringe forslaget. Det er helt legitimt, og hvor skal pengene mon ellers komme fra?

Er det De Konservati­ves politik at undlade at foretage sig noget?

i Radikale Venstre også, at vi fortsat skal have en kommune, hvor man kan holde ud at bo. Derfor peger vi på, at udfordring­erne med støjgener fra en stigende trafikmaen­gde, skal imødegås. Ikke kun i den centrale by men isaer også i kommunens oplandsbye­r. For mange borgere flytter lige netop laengere ud i kommunen for at få mere ro, og derfor nytter det ikke, at deres tilvaerels­e bliver belastet af støjgener.

Når vi i Radikale Venstre arbejder for at Aarhus by og kommune fortsat kan vaere et fantastisk sted at bo, gør vi det, fordi vi er forpligtet

Ligeledes mener vi

på at udvikle Aarhus. Derfor peger vi på de finansieri­ngskilder, som vi mener, vil blive brugt godt, hvis de går til at løse de naevnte udfordring­er.

Vores spørgsmål til Det Konservati­ve Folkeparti er: Hvad vil I med Aarhus, og hvordan vil i løse den akutte udfordring med skolernes økonomi?

Er det De Konservati­ves politik at undlade at foretage sig noget?

Hvordan vil de Konservati­ve fremtidssi­kre folkeskole­n?

 ?? ?? Metin Lindved Aydin (R).
Metin Lindved Aydin (R).
 ?? ?? Mahad Yussuf (R).
Mahad Yussuf (R).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark