Jyllands-Posten

Kaere Radikale: »Jeg savner jeres irriterend­e saglighed«

- PETER SPORLEDER Politisk ordfører, Det Konservati­ve Folkeparti, byrådsmedl­em

Kaere Radikale!

Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle sige det, men kaere Radikale, jeg savner jeres irriterend­e saglighed og foragt for populisme. Jeg savner, at I viser, at I, som før, ved, at aarhusiane­rnes tillid ikke købes for penge, men vindes ved tillid.

Den del plejede I at vaere verdensmes­tre til, når I staedigt bed jer fast i forhandlin­gsbordet og insistered­e på at vaere med til at traeffe de beslutning­er, som I mente var de bedste for byen.

For man vinder altså ingenting hverken her og nu eller på den lange bane, når de løsninger man tilbyder er finansiere­t af falske forhåbning­er. Man vinder kun, når man tør tage ansvar og vaere med i forlig og forhandlin­ger.

Den del har de nuvaerende medlemmer af De Radikale vist glemt i farten.

De vil i stedet vinde popularite­tskonkurre­ncen. Koste hvad det vil, for deres trovaerdig­hed er åbenbart sat billigt til salg, for de er mere interesser­ede i gode overskrift­er og hurtige løsninger.

I øjeblikket er de i gang med at bruge samme pose penge flere gange, mens de forsøger at gøre sig populaere for penge, de slet ikke har og aldrig har haft.

Det tog kun et lille øjeblik, fra nyheden breakede om, at Marselistu­nnellen ikke blev så dyr som antaget, til at en pressemedd­elelse røg ud fra det radikale kontor. Mahad Yussuf ville bruge engangsbel­øbet fra de overskyden­de tunnelpeng­e på skolernes løbende underskud.

det byens udfordring­er med støj, som Metin Lindved Aydin ville finansiere med den samme sum penge.

I deres iver for clickbait og leflen for vaelgerne med hurtige her og nu løsninger glemte de dog begge, at pengene, de såkaldte Marselismi­lliarder, faktisk er bundet til et forlig mellem Socialdemo­kratiet, Venstre og Konservati­ve, Dansk Industri og LO. Aftalen er ret enkel at forstå. Pengene er låst til strategisk infrastruk­tur.

De to herrer glemte også at taenke langsigtet, for, som med alt byggeri og isaer med et projekt af den her størrelse, så kommer

Kort tid efter var

det altid med en vis usikkerhed.

Det skal der vaere luft til rent økonomisk. Derfor er det mest ansvarlige naturligvi­s også, at vente med at bruge pengene til projektet er helt faerdigt.

De Radikale taenker i presseomta­le for at fremstå handlekraf­tige uden egentlig at vaere det. Deres udmeldinge­r er uden bund i virkelighe­den, uaerlige og direkte skadelige for tilliden til os politikere og til forståelse­n af de politiske beslutning­sprocesser.

Ansvarligh­ed i politik handler ikke kun om at hive laekre løsninger op af pengeposen og fremstå som de hurtige helte.

Det handler om at vaere aerlig over for vaelgerne, fortaelle om de faktiske muligheder og begraensni­nger, der er inden for de kommunale rammer og budgetter. Det handler også om at traeffe velovervej­ede og realistisk­e beslutning­er og indgå gode aftaler og forlig.

Derfor er det vist på tide, at de radikale politikere får fokus tilbage på reel politisk handling, der er baseret på ansvar og aerlighed. Det koster nemlig ingen Marselis-milliarder at vaere ordentlig overfor sine vaelgere.

Og øv taenker du måske nu hvorfor skal politikere altid kaste med mudder mod hinanden, og deri har du ret. Det er en uskik.

Men mit aerinde er ikke mudderkast. Det er at få saglighede­n tilbage i vores kommunalpo­litiske samtale. Og selvom det kan virke hårdt, så er man en gang imellem nødt til at fortaelle en gammel ven, at vedkommend­e er ved at bevaege sig i en retning, hvor han ikke laengere er tro mod sig selv.

 ?? ?? Peter Sporleder (K).
Peter Sporleder (K).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark