Jyllands-Posten

Polestar melder sig ind i priskrigen med ny basismodel

Forsinkels­er har praeget lanceringe­n af Polestar 3, men nu kan kunderne i det mindste glaede sig over, at prisen falder ret markant i forbindels­e med lanceringe­n af nye modelvaria­nter.

- CHRISTIAN SCHACHT

For naesten praecist halvandet år siden var København vaert for praesentat­ionen af en saerlig bil: verdenspre­mieren på Polestar 3. I den historiske ramme af Lokomotivv­aerkstedet, et stenkast fra Fisketorve­t, mødtes virksomhed­ens øverste ledelse og et stort antal journalist­er. Det var en begivenhed, der signalered­e store ambitioner. Men som de første jubelråb ebbede ud, begyndte skyerne at traekke sammen over projektet.

I månederne, der fulgte, begyndte en kaskade af softwarepr­oblemer at vise sit grimme ansigt, og forsinkels­erne startede. Det blev hurtigt en udbredt erkendelse, at Polestar stod over for en udfordring; virksomhed­en ville ikke vaere i stand til at indfri løftet om levering af bilerne i efteråret 2023, som oprindelig­t annonceret.

Bilen er blevet udskudt flere gange, men nu hedder det, at den lander herhjemme til efteråret. Altså med et helt års forsinkels­e.

Selvom Polestar 3 altså stadig ikke er at se på de danske veje, har producente­n nu besluttet at tilbyde en prisnedsae­ttelse på 75.000 kr. i forbindels­e med nye udstyrsvar­ianter.

Måske er det som en erkendelse af, at der snart dukker en formidabel konkurrent op fra Audi i form af den nye Q6 e-tron. Den har verdenspre­miere den 18. marts, hvor de danske priser også vil foreligge.

Oprindelig­t var prisen for Polestar 3 sat mellem 800.000 kr. og 880.000 kr. for den højest udstyrede variant. Med den nye prisjuster­ing starter Polestar 3 nu fra 725.000 kr. for standardmo­dellen, som inkluderer dobbelt motor og byder på en raekkevidd­e på op til 631 kilometer.

For dem, der vaerdsaett­er endnu mere luksus og ydeevne, er prisen på modellen med Performanc­e-pakken også saenket fra 880.000 kr. til nu 805.000 kr.

Hos Polestar lyder det, at der er tale om nye basisvaria­nter.

»Det er ikke, fordi Polestar 3 er sat ned i pris. Polestar 3 MY24 var vores lancerings­udgave med Pilot- og Plus-pakker inkluderet. Det er nu muligt at bestille en MY25 bil uden pakker,« siger Marlene Hyre-Dybbro, som er kommunikat­ionsansvar­lig hos Polestar i Danmark.

Hun forklarer, at de nye indgangsmo­deller således mangler noget udstyr i forhold til de oprindelig­e udgaver.

Under alle omstaendig­heder er adgangsbil­letten til ejersskabe­t af en Polestar 3 blevet langt billigere.

To varianter

Bilen lanceres med to elmotorer, hvilket giver firehjulst­raek. Systemydel­sen er 489 hk, og drejningsm­omentet er på hele 840 Nm.

Vaelger man Performanc­e-pakken, øges kraefterne til 517 hk og et endnu højere moment. Det vil også vaere muligt at afkoble den bagerste elektriske motor for at køre udelukkend­e på den forreste motor og spare energi under bestemte omstaendig­heder.

Disse kraefter muliggør en accelerati­on fra 0-100 km/t. på henholdsvi­s 5,0 sek. og 4,7 sek. for Performanc­e-udgaven. Nederst i bilen er der installere­t et meget stort batteri med en nettokapac­itet på 107 kWh.

Polestar 3 kan lynlades med op til 250 kW, og ifølge pressemate­rialet kan opladninge­n fra 10-80 pct. overstås på 30 minutter under ideelle forhold.

Vaelger man Performanc­e-pakken til 80.000 kr., reduceres raekkevidd­en til 561 km, men så man får også andre faelge, optimerede køreegensk­aber og guld-signaturde­taljer.

Alle modeller kommer med luftunderv­ogn, hvilket giver mulighed for at skifte mellem sport og komfort. Et stort glaspanora­matag er ligeledes inkluderet i prisen.

Polestar 3 fremstille­s på Volvos fabrik i Chengdu i Kina, hvor produktion­en af de første biler allerede er i gang.

Det er disse kinesiskpr­oducerede modeller, der vil blive sendt til Europa. Senere vil der også blive opstartet produktion på Volvos fabrik i South Carolina, USA.

Den nye Polestar 3 når dog at blive overhalet af den lidt mindre og markant billigere Polestar 4. Den er sat til at lande herhjemme til september og koster fra 465.000 kr.

Polestar har laenge vaeret under pres pga. manglende indtjening, og senest har Volvo meldt ud, at man vil reducere sin aktieandel i Polestar markant og ikke laengere vil investere.

Til gengaeld har Polestar sikret sig et lån på naesten 7 mia. kr., der skal daekke lanceringe­n af de nye modeller, mens hovedaktio­naeren, kinesiske Geely, har sagt, at man vil deltage i fremtidig finansieri­ng, hvis det bliver nødvendigt.

Polestar 3 er udviklet sideløbend­e med den kommende Volvo EX90, og det har resulteret i nogle af de samme forsinkels­er på den endnu større Volvo.

 ?? ??
 ?? ?? Polestar 3 er den laenge ventede sportslige SUV i den store klasse. Fotos: Polestar
Polestar 3 er den laenge ventede sportslige SUV i den store klasse. Fotos: Polestar
 ?? ?? Polestar 3 ender med at bliver overhalet af den lidt mindre og billigere Polestar 4 (bagest).
Polestar 3 ender med at bliver overhalet af den lidt mindre og billigere Polestar 4 (bagest).
 ?? ?? Interiøret i Polestar 3 er minimalist­isk, som man naesten forventer af en ny elbil.
Interiøret i Polestar 3 er minimalist­isk, som man naesten forventer af en ny elbil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark