Jyllands-Posten

Skal jeg virkelig saelge min hybridbil?

En laeser er yderst glad for sin Toyota plug-in-hybrid, men hendes mand mener, de skal afhaende den til fordel for en elbil.

- CHRISTIAN SCHACHT Christian Schacht, bilredaktø­r

Spørgsmål: Jeg har brug for din hjaelp til at forstå, hvordan det kan vaere, at min mand, der for tre år siden kom rendende og bildte mig ind, at det ville vaere en rigtig god idé at skifte min Toyota RAV4 Hybrid ud med den nye model, den med plug-in. Jeg lod mig overtale dengang, hvilket jeg aldrig har fortrudt.

Problemet er nu, at min mand kommer rendende igen, og denne gang mener han, at jeg skal saelge min plug-in-hybrid så hurtigt som muligt og skifte den ud med en ren elbil. Han vrøvler noget omkring vaerdiforr­ingelse, noget, han påstår at have hørt i din podcast.

Kan det virkelig passe, at det giver mening at skifte min Toyota RAV4 Plug-in-hybrid, som i øvrigt er betalt, ud med en ren elbil, når nu mit kørselsbeh­ov til daglig er under 50 km, sammenhold­t med at jeg i perioden på de tre år, jeg har haft bilen, har kørt mere end 30.000 km og stadig kører rundt på den tiende tank benzin? Vil du ikke nok forklare mig, om det virkelig giver mening at lytte til ham igen, eller om jeg med økonomisk ro i sindet kan beholde min bil de naeste par år, og at folk gerne vil købe en plug-in-hybrid i fremtiden? Kirsten Kramer

Svar: Jeg kan godt forstå, at du er glad for din RAV4 plug-in-hybrid. Din mand har dog ret i, at de opladelige hybrider ifølge Jan Lang, som er markedsana­lytiker hos Bilbasen, står over for en svaer tid på brugtbilma­rkedet. De har allerede tabt meget i vaerdi, og det vil fortsaette. Så det kan vaere en fordel at komme af med den. Du har sikkert købt den på et godt tidspunkt, da prisen efterfølge­nde steg ret voldsomt. Dermed kan du undgå et stort vaerditab. Hvis din mand vil bytte den til en Skoda Enyaq, er der ikke noget at betaenke sig på. Med det kørselsbeh­ov, du har, passer elbilen også perfekt til dig. Prisniveau­et er omkring 330.000-350.000 kr. for din egen bil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark