Jyllands-Posten

Ramadanen minder os om integratio­nens fallit

Islam er allevegne, og der skal ikke skabes en dansk tradition om ramadan. Men vi er åh så rummelige – og bundnaive over for en religion, der er så fjern fra vores egen.

- MARIE HØGH Sognepraes­t, debattør

En jøde kan ikke regne med at slipper helskindet over Den Røde Plads på Nørrebro – i hvert fald ikke med kalot eller synlig jødestjern­e. På pladsen i Nørrebros hjerte lyser skiltet ”Glaedelig ramadan” imod ham som mørket fra det, der kan blive Europas undergang, hvis vi ikke snart tager os gevaldigt sammen og ser skriften på vaeggen. Det lysende skilt er et vidnesbyrd om, at islamiseri­ngen af Danmark ikke laengere er snigende – nej, vi støtter den skam selv. Man skal da vaere så velkommen til at fejre ramadan – det er endda muslimerne­s grundlovss­ikrede ret, men hvorfor kan de ikke gøre det i stilhed, som jøderne fejrer deres højtider uden at gøre et vaesen af sig?

Al den larm og ballade, opmaerksom­hedssyge og hyleri om ramadan er en årlig påmindelse om fejlslagen integratio­n. Og nu er det lykkedes sangeren Isam Bachiri at snøre Nørrebro Lokaludval­g til at finansiere fejringen med halvmåner, ramadanrou­lade, lystaepper og bedetaeppe­r, og hvad ved jeg. Isam B., ham den charmerend­e sorthårede gut, der sammen med gruppen Outlandish spillede på mit gymnasium og på alle mulige andre gymnasier i 00’erne – før vi fattede, at boybandet og i saerdelesh­ed Islam B. var islamist. Sådan underkaste­r et folk sig, der ikke ved bedre.

Men jeg har ikke opgivet troen på, at Holger Danske nok skal vågne, før Danmark falder i islams favn – i hvert fald har vi fået en saerdeles årvågen og sjaeldent modig kirkeminis­ter i Morten Dahlin, der har påpeget, at hvis jøderne havde bedt om samme økonomiske støtte til fejring af en højtid, havde de sandsynlig­vis fået nej. Og ministeren spørger retorisk, om et »”glaedelig hanukkah”-skilt havde fået lov til at blive haengende på Den Røde Plads på Nørrebro?« Nej, naeppe mere end et par timer, for sandheden er den, at den stigende antisemiti­sme i hele Europa kommer fra islamistis­ke miljøer.

Det gør naermest ondt at følge den evangelisk­e kirke i Tyskland

(EKD), der for tiden ligger i dyb sjaelelig splid med sig selv og sin historietu­nge samvittigh­ed: På én gang hilser den stadig ukritisk indvandrin­gen velkommen i naestekaer­lighedens hellige navn og producerer samtidig klistermae­rker med ordlyden ”Wir schützen jüdisches Leben in Deutschlan­d” (vi beskytter jødisk liv i Tyskland).

Forleden laeste jeg på EKD’s hjemmeside Kirsten Fehrs, biskop i Hannover, udtale, at vores religioner, hhv. islam og kristendom, har samme kerne, nemlig at tjene freden og hjaelpe barmhjerti­gheden til verden.

Bum bum … det er nok ikke helt sådan, en rettroende muslim vil se på det. Jeg takker Gud for, at vores kirkeminis­ter tør sige sandheden. For Islam B. og hans mange ligesinded­e såkaldt integrered­e muslimer prøver at binde os på aermet, at det er hårdt at vaere muslim i Danmark, og derfor skal der skabes synlighed om ramadanen. Og Islam B. sparede hverken på charmen eller offermenta­liteten, da han forleden sagde i Berlingske, at »som brun muslim i Danmark er du vokset op med at gemme religionen vaek. Islam er usynlig i Danmark. I folkeskole­n. På gymnasiet. På universite­tet. På arbejdspla­dsen. Og det er, selvom vi er så mange muslimer i det her land. Hykleriet er soleklart.«

Nej. Det er ikke sandt. Islam er allevegne, og der skal ikke skabes en dansk tradition om ramadan. Ramadanen er ikke bare en hyggelig, fredelig højtid, og Isam B. er et eksempel på, at det ikke er nok at tjene penge og betale skat for at vaere integreret – han er fundamenta­listisk muslim med et anstrengt forhold til alkohol, bare kvindeskul­dre, homoseksue­lle og vestlige frihedsvae­rdier – og naegter at kalde Hamas en terrororga­nisation.

Og det naermer sig kvalmegrae­nsen af naivitet, at Isam B. har fået optaget en sang i Højskolesa­ngbogen. Hvis han virkelig i hjertet var dansk, regnede sig til det danske folk, den kristne arv, historie, kultur og ånd, ville han allerede føle sig repraesent­eret i Højskolesa­ngbogen – uden ”Ramadan i København”, hvis fem vers illustrere­r ortodokse muslimers fem tidebønner.

Islam B. og hans mange ligesinded­e såkaldt integrered­e muslimer prøver at binde os på aermet, at det er hårdt at vaere muslim i Danmark.

I kommentare­n til Højskolesa­ngbogen har tidligere højskolefo­rstander Jørgen Carlsen skrevet, at der også findes kristne tidebønner, og sangens lysmetafor har »kristendom­men og islam tilfaelles«, og refererer til Johannesev­angeliet 8.12: »Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørke, men have livets lys.« Og tilsvarend­e kan man, ifølge Carlsen, laese i Koranen: »Lys over lys. Gud leder, hvem han vil, til sit lys.«

Ja, Allah leder »hvem han vil« – en komplet utilregnel­ig, straffende, vredladen gud – mens vores kristne Gud fører alle sine børn hjem i sit frelsende favntag. Vi må forstå det: Islam og kristendom har intet til faelles. Og ramadanen kan ikke integreres i dansk kultur.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark